0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 7. 2018

Killjoy 2: Deliverance From Evil (2002)


Zbytečné pokračování zbytečné série…


Dva dozorci dostanou za úkol přepravit pětici mladistvých delikventů do odlehlé oblasti Loxahatchee Canon, kde leží nápravné zařízení. Po cestě však dojde k poruše a oni zůstanou zcela odříznutí. Nejbližší město je daleko, nefungují zde telefony a tak se všichni vydávají pěšky hledat pomoc, do některého z domů, které by se měli v oblasti vyskytovat. Jeden takový skutečně najdou, ale nejsou zde přivítáni s otevřenou náručí, nýbrž majitelka obydlí postřelí brokovnicí jednoho z delikventů a dozorce Harris je nucen ženu zastřelit. Propukne zmatek a boj o život raněného. Pomoc naleznou až v domě voodoo kněžky Kadji, která se následně snaží připravit uzdravovací kouzlo. Jedna z dívek si během čekání vzpomene na starý příběh, který ji vypravovala její babička. Je o zlém pomstychtivém duchovi / démonovi zvanému Killjoy, který by jim a hlavně zraněnému mohl pomoci. Nikdo její historce moc nevěří, ale Ce-Ce nakonec provede rituál „oživení“ a ten se jí skutečně povede. Jenže má přesně opačný efekt, než jaký čekala. Zlomyslný Killjoy totiž miluje zabíjení a je mu úplně jedno, kdo se stane obětí jeho krutých hrátek. A jelikož jsou mladí delikventi a jejich dozorci přímo na ráně, neváhá a rozpoutá další krvavý masakr…



Režie: Tammi Sutton

Rok výroby: 2002
Délka: 77 min
Země: USA

Hrají:
Trent Haaga...(Killjoy)
Logan Alexander...(Harris Redding)
Debbie Rochon...(Denise Martinez)
Austin Priester...(Nicolas 'Nic' Gordon)
Nicole Pulliam...(Cecile 'Ce-Ce' Washington)
Olimpia Fernandez...(Charlotte Davis)
...a další


Od tohoto pokračování jsem si nesliboval absolutně nic, protože ani první díl mě nikterak neokouzlil. Ba se spíše potvrdilo, že tato série je naprosto zbytečnou záležitostí a Killjoy coby záporná postava patří ve svém „oboru“ mezi absolutní outsidery. I zde na nás čeká příběh, který si režisérka a scénáristka v jedné osobě doslova vycucala z prstu po pěkně bujaré noci. V témže stavu si následně střihla i roli ženy, která brokovnicí postřelí onoho delikventa. Pro fanoušky hororového žánru bude i tento díl doslova utrpením a vsadil bych se, že i černošské publikum (pro které to bylo hlavně točené) z toho rovněž nemělo příliš velkou radost.

Přece jenom jsem očekával posun k lepšímu, když už jsme vyměnili černošské ghetto a klaunův „svět“ za lesní prostředí, ale to bylo jen zbožné přání. Zlomyslný zabiják si sice na své konto připsal několik křížků, ale většina vražd se stejně odehrála mimo záběr kamery. Zvláště ta první se zubní protézou v kadibudce mohla být přitom super, jen kdyby nám alespoň něco z toho ukázali. Následné napíchnutí na pumpu a finální roztečení Killjoye po zásahu svěcenou vodou už zanechalo lepší pocit, ale i tak to bylo málo. Stejně by mě zajímalo, kde voodoo kněžka vzala svěcenou vodu…

Což vlastně znamená, že se tu vlastně přece jenom objevilo i něco dobrého, na rozdíl od prvního dílu. Možná proto někteří na internetu mluvili o „zlepšení“. Jinak nejlepším na obou dílech jsou filmové plakáty, protože samotný Killjoy vypadá v reálu doslova otřesně a je úplně jedno, že ho prozatím hrál v obou filmech někdo jiný. Takový klaun Pennywise vypadal stokrát děsivěji.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat