0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 7. 2018

I Bought a Vampire Motorcycle (1990)


Na tomto motocyklu byste se povozit určitě nechtěli!


Vůdce motorkářů je společně se svými kumpány zabit členy konkurenčního gangu Hells Angels, během provádění satanistického rituálu. Aniž by si to kdokoliv stačil uvědomit, ten byl dotažen až do samotného konce a vzývaný démon se vtělil do poškozeného motocyklu Norton Commando. O něco později je právě tento stroj prodán za 1100 liber mladému Noddymu, který je z motocyklu doslova okouzlen a hned jej také opraví. Jenže se ukáže, že s jeho novým miláčkem budou nejspíš jen samé problémy. Během dne jej není možné nastartovat, natož vytáhnout z garáže a to ještě netuší, že tento stoj jezdí zásadně na krev, kterou si musí každou noc obstarat. Dále nesnáší sluneční světlo, česnek, kříže a ke svému novému majiteli rozhodně nebude nikdy loajální…



Český název: Koupil jsem upíří motocykl

Režie: Dirk Campbell
Rok výroby: 1990
Délka: 101 min
Země: Velká Británie

Hrají:
Neil Morrissey...(Noddy)
Amanda Noar...(Kim)
Michael Elphick...(inspektor Cleaver)
Anthony Daniels...(kněz)
Andrew Powell...(Roach)
...a další


Poprvé jsem zaznamenal existenci tohoto filmu na Festivalu Fantasie v roce 2010, kde o něm byla zmínka (i ukázka z filmu) během jedné z přednášek. Od té doby jsem ho měl v hledáčku, ale dostal jsem se k němu bohužel až teď. Filmů s posedlými stroji (především auty, kamióny) jsem už pár viděl a toto téma mi rozhodně není proti srsti. Britové to však tentokrát pojali hodně ujetým způsobem a je dost možné, že tato hororová komedie nesedne každému. Už jen proto, že jejich způsob humoru je dost specifický. A tento film je svým způsobem jedná obrovská blbost, plná bizarních situací, dvojsmyslných hlášek, černého humoru a céčkového gore.

Což mi samozřejmě vůbec nevadilo, protože pošahané věci mám rád. Slabinou filmu je bezesporu jeho samotný příběh, protože oba scénáristé moc dobrou práci neodvedli, ale za to se jim společně s režisérem podařilo vytvořit několik povedených scén (ujetých, morbidních, šílených…), na které hned nad nezapomenu. Hlavní doménou je zde samozřejmě démonický stroj lačnící po čerstvé krvi, kterému nedělá absolutně žádný problém si jí obstarat sám (mnohdy opravdu netradičními způsoby) a ještě se při tom pořádně vyřádit.

To poznají na vlastní kůži ostatně nejen hlavní hrdinové tohoto filmu, ale i motorkáři, policisté, kněz, zdravotní sestry – no prostě každý kdo se mu připlete do cesty. Krev bude stříkat na všechny světové strany, uťaté lidské hlavy i jiné části těl samozřejmě taky nebudou chybět. Jenže to samé se dá říci i o několika hluchých a nudných částí, které mi lehce pokazily celkový dojem z tohoto filmu. Ona ta stopáž byla docela dlouhá a hlavně nevyvážená. I Bought a Vampire Motorcycle tak pobaví především milovníky ujetých hororových komedií, kterým více než (ne)celistvost děje postačí ke spokojenosti pár slušných scén. 

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat