0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 7. 2018

Puppet Master: Axis Termination (2017)


Nacisté se opět pokusí zmocnit tajné formule mistra Toulona a zastavit je může jen malá skupinka odvážlivců společně s vražednými loutkami…


Nacisté se ani po několika nezdarech nevzdali myšlenky, že by se konečně zmocnili tajné (původní) formule mistra Toulona a tentokrát k tomu mají opravdu blízko. Pod vedením šíleného Krabkeho se jim podaří vypátrat, kde se schovávají hrdinové předchozích dílů Danny a Beth, v jejichž držení je stará truhla s vražednými loutkami. Dřív než se jich však nacisté zmocní, objeví se na scéně Brooks, který sice už nedokáže zachránit mladý pár, ale loutky ano. Následně se připojí ke skupině lidí, kteří jsou obdarováni nadpřirozenými schopnostmi a společně s loutkami se rozhodnou Krabkeho a ostatní nacisty zastavit jednou provždy. Jenže ani oni nejsou rozhodně bezbranní a mají ve svém držení několik vražedných loutek…



Režie: Charles Band

Rok výroby: 2017
Délka: 75 min
Země: USA

Hrají:
Paul Logan...(Brooks)
George Appleby...(Dr. Ivan Ivanov)
Tania Fox...(Elisa Ivanov)
Kevin Scott Allen...(Krabke)
Tonya Kay...(Dr. Gerde Ernst)
...a další


Ačkoliv jsem měl svého času sérii Puppet Master docela v oblibě, s příchodem trilogie „Axis“ to šlo s mými sympatiemi dost z kopce. Charles Band měl prostě v nejlepším přestat, jenže to bohužel nedokázal – což mu mimochodem zazlívá nejeden skalní fanda Mistra loutkaře. Sice se nám dále snažil rozvíjet příběh okolo tajemného elixíru života i samotných loutek, ale spíš se v tom sám dost zamotal, než aby to přineslo kýžený efekt. O čemž svědčí i dost odbytý osud dvou postav, které nás doprovázeli v předchozích dvou dílech.

Místo toho si pro nás připravil partičku nejrůznějších individuí a to jak mezi skupinkou lidí obdarovanými nadpřirozenými schopnostmi, tak i samotnými nacisty. Raději ani nechci vědět, kde dělali konkurz – páč ta sbírka exotů byla neskutečná a celkem hledím, že se mezi nimi objevilo i několik trošku známějších tváří – leč stejně druhořadých herců a hereček. Co mi však vadilo nejvíc, byl přístup a vytíženost samotných loutek. O které tu šlo přece především.

Z původních se tu objevily (Jester, Leech Woman, Blade, Pinhead, Tunneler a můj oblíbenec Six Shooter). Bohužel Jester a Six Shooter tu byli až na jednu scénu úplně zbyteční, Leech Woman taky zrovna moc prostoru nedostala a tak vše zbylo na poslední trojici, z nichž nejvíc si zařádil hlavně Blade. No a nacisté měli po ruce pásový tank Blitzkrieg, vlkodlaka Weremachta a lady Bombshell. Ti se už činili o něco víc, ale rozhodně ne v takové míře, jak by si všichni asi přáli. On celkově byl tento díl hlavně moc ukecaný, což bylo dost otravné. Nepočítám-li několik přestřelek s digitální krví i triky.

V pořadí již dvanáctý kousek Puppet Master tak rozhodně patří k tomu slabšímu, co nám tato série dopadla a já pevně věřím, že trilogie „Axis“ už definitivně skončila. Nebýt toho krvavého konce a především běsnění Bladea, asi byl dal ještě menší hodnocení, než je slabší podprůměr.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat