0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 10. 2016

Sharktopus vs. Whalewolf (2015)

Sharktopus se tentokrát vydává řádit do Dominikánské republiky. No a nebude sám, protože další šílená vědkyně si usmyslela, že stvoří něco, co ještě nikdo před ní nedokázal...

Když kontaktuje kapitána lodi Bradyho voodoo šaman Tiny, aby mu přinesl hlavu Sharktopuse, vypadá to jako nejapný vtip. Ray totiž po většinu času jen popíjí whisky se svým pomocníkem Pablem, nebo vyspává opici v policejní cele. Rozhodně to není tip odvážného dobrodruha, ale tentokrát mu je vyhrožováno černou magií a tak se neochotně pustí do riskantního podniku. K naší dvojici se přidává i atraktivní inspektorka Nita, která řeší sérii úmrtí, jenž má na svědomí hladový zabiják. Nikdo z nich však nemá zatím tušení, že v blízké laboratoři se právě zrodilo další velké nebezpečí. Vědkyně Reinhardtová, spolužačka doktorů Sandse a Symese konečně dovedla svůj šílený experiment do zdárného konce. Podařilo se jí najít vhodnou lidskou oběť, které byly přidány geny dravé kosatky a vlka. Zrodil se tak Whalewolf, tvor lačnící po krvi.



Režie: Kevin O'Neill
Rok výroby: 2015
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Casper Van Dien...(Ray Brady)
Akari Endo...(inspektorka Nita Morales)
Catherine Oxenberg...(Dr. Elsa Reinhardt)
Jorge Eduardo De Los Santos...(Pablo)
Tony Almont...(Francois Tiny)
Mario Arturo Hernández...(Felix Rosa / Whalewolf)
...a další


Všichni znáte ono pověstné " do třetice všeho dobrého a zlého", ale u série Sharktopus platí spíše to druhé. Uběhl sotva rok od předešlého Sharktopus vs. Pteracuda a společnost Syfy se rozhodla, že natočí další volné pokračování. Tentokrát se děj přemístí do Dominikánské republiky, ale kromě překrásného tropického prostředí, se tu moc filmové krásy nedočkáme. Pokud samozřejmě nepočítám pěknou Akari Endo, která potěší převážně oko nejednoho mužského diváka. Tím však většina pozitiv končí. Kevin O'Neill ani napodruhé moc nezazářil a udržel tak nízkou kvalitu všech dílů na stejné (podprůměrné) vlně.

Bylo sice od tvůrců pěkné, že se pokusili do děje přimíchat i rádoby voodoo zápletku, ale že by tím nějak závratně dopomohli ke zlepšení již tak dost stupidního příběhu, se říci moc nedá. Vezmeme li totiž v potaz, že již samotný zrod nového monstra (Whalewolf) byl dost na pováženou a jeho vzhled doslova katastrofální, nezbývalo než doufat, že i tentokrát se tu objeví několik odlehčených scén se špetkou toho černého humoru. No a tady musím říct, že nás tvůrci opět nezklamali. Když už samotné efekty stály za smradlavý výkal, tak se chtěl divák alespoň trochu zasmát. No a že se náš digitální žralok-chobotnice činil.

Ani do třetice však nečekejte žádnou hororovou atmosféru, u které by se vám snad měl tajit dech. To už vám ale snad došlo, pokud jste viděli alespoň jeden z předchozích dílů této ujeté série. Ochotnické představení samozřejmě nesmělo chybět a Casper Van Dien měl tentokrát vážnou konkurenci. Poslední dobou už hraje jen v samých paskvilech a popravdě se ani moc nedivím. Vlastně ani nevím, jestli tu opilost hrál, nebo byl konečně přirozený. Takže jsem velice rád, že jsem to přežil ve zdraví a psychické vyrovnanosti. Docela dlouho jsem přemýšlel, jaké že by mělo být mé finální hodnocení. No a nakonec jsem usoudil, že zůstane vše při starém a tak i do třetice dávám...

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat