0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 6. 2016

Un gatto nel cervello (1990)

 Lucio Fulci si zde zahrál sám sebe, aneb i mistr svého řemesla má občas slabší chvilku...

Režisér Lucio Fulci právě natáčí další film, když tu náhle si na něm jeho práce začne vybírat svou daň. Pomalu ale jistě mu začíná lézt na mozek a on přestává rozeznávat realitu od svých hrůzných představ. I proto se rozhodne vyhledat pomoc psychiatra. Ten s ním však má své vlastní ďábelské plány a rozhodne se naplno využít jeho paranoii…



Český název: Koncert hrůzy
Režie: Lucio Fulci
Rok výroby: 1990
Délka: 87 min
Země: Itálie
Alternativní název: Cat In the Brain, A


Hrají:
Lucio Fulci...(Dr. Lucio Fulci)
David L. Thompson...(Profesor Egon Swharz)
Malisa Longo...(Katya Swharz)
Shilett Angel...(Filippo)
Paola Cozzo...(Lilly)
...a další


Úspěšná kariéra jednoho z „mistrů“ hororového žánru se pomalu ale jistě začala chýlit ke svému konci. Svá nejlepší léta měl již dávno za sebou a na jeho věku (tedy lépe řečeno jeho posledních dílech) se to začalo projevovat. Osobně řadím tento film mezi to nejhorší, co jsem měl od něj prozatím šanci vidět. Přestože se Fulci pokusil přijít s něčím novým, nedokázal to dle mého názoru ukočírovat do zdárného konce. K dobru mi připočítám jen to, že se sám objevil v hlavní roli a nabídl nám několik ukázek ze svých ostatních filmů (formou svých halucinací). To je ovšem tak vše, co bych zde pochválil. Tedy kromě dobrého vkusu na rádoby herečky, které se ani zde nebály poodhalit svá těla.

Jinak ovšem tento splatter moc kvalit nepobral. Samotný scénář byl dost chabý a většina dialogů doslova ubíjejících. Už dlouho jsem se tak u jeho filmu nenudil. Sice se nám to pokusil vynahradit záplavou gore a nejrůznějších bizarních scén, ovšem jen některé z nich byly opravdu dobré. Hlavně začátek filmu se mi líbil i ono okořenění černým humorem. Jenže jak plynul čas, začaly se stále častěji objevovat scény, které byly dost amatérské (triky otřesné) a navíc i spousta nelogických prvků. Ten psychiatr se uměl asi perfektně teleportovat, protože byl vždy na tom správném místě, aniž by měl jakoukoliv šanci se tam vůbec v reálném čase dostat.

Navíc mi asi nejvíc vadilo to herecké přehrávání většiny zúčastněných. Lucio to sice pojal jako sebe-reflexní dílo, ale bohužel se mu nepodařilo zakrýt již moc viditelné nedostatky, které souvisí i s jeho zdravotním stavem a věkem. Už to prostě nebyl takový machr jako kdysi. Koncert hrůzy tak ve mně vyvolal spíše řadu negativních pocitů. Dá se tu však narazit i na několik velice slibných momentů, kvůli kterým tenhle film prostě neodstřelím. Přestože si stojím za svým názorem, že tohle prostě patří mezi jeho vůbec nejhorší filmy. Takže nemůžu dát ani průměrné hodnocení.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat