0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 6. 2016

Bitten (2008)

 Brát zakrvácenou mladou ženu k sobě domů, není zrovna nejlepší nápad. Zvláště když tahle sexy kost dostane neutichající hlad…

Jack společně se svým parťákem Rogerem pracují u záchranné služby. Noc co noc musí zachraňovat lidské životy, ale ty své si neumí dát pořádně do kupy. Především pak frustrovaný Jack, který od rozchodu se svou ex-přítelkyní na tom není po psychické stránce zrovna moc dobře. Jednoho večera objeví ve špinavé uličce u svého domu zakrvácenou mladou ženu Daniku. Poté, co ona odmítne převoz do nemocnice, se jí rozhodne Jack poskytnout dočasný „azyl“ u sebe doma. Pohledná žena však záhy začne trpět podivnými abstinenčními příznaky a alergií na sluneční světlo. Zmatený Jack si začíná uvědomovat, že z Daniky se stává upír lačnící po krvi, který se pomalu ale jistě přestává ovládat…



Slovenský název: Zvodná upírka
Režie: Harvey Glazer
Rok výroby: 2008
Délka: 89 min
Země: Kanada
Alternativní název: Morsure


Hrají:
Jason Mewes...(Jack)
Erica Cox...(Danika)
Richard Fitzpatrick...(Roger)
Jordan Madley...(Sherry)
Nick Nicotera...(Pusher)
...a další


Čas od času dostanu potřebu sáhnout po nějaké hororové komedii, pro zlepšení nálady. Bitten byl již několikrát v televizi, ale vždy jsem se mu nějakým záhadným způsobem vyhl a tak nadešel čas, abych to napravil. Kanadská produkce sice moc kvalitních filmů (hororových) nestvořila, ale ani to mě nedokázalo odradit. I tentokrát jde o dost ujetou podívanou plnou laciných hlášek a situací, ale svůj účel to dokázalo splnit. Zvláště pokud od podobných filmů moc neočekáváte. Harvey Glazer měl k dispozici 2 500 000 kanadských dolarů a dokážu si představit, že většina těchto peněz padla především na honorář herců a solidní kameru. Žádných excelentních triků a efektů se tu nedočkáme, ale možná to tak bylo lepší.


Hlavním lákadlem byl samozřejmě Jason Mewes. Přiznám se však, že bez dlouhých vlasů a té jeho pověstné čepičky jsem ho málem nepoznal. Tentokrát to však nebyl ani tak on, kdo se staral o zábavu, ale spíše jeho kolega Fitzpatrick. Jeho postava vyprodukovala díky scénáři nejvíce ujetých hlášek v celém filmu. Pro někoho trapné gagy, pro jiné solidní porce místy až fekálního humoru. Puritáni by se na tento film rozhodně dívat neměli! Oběma však zdatně konkurovala sexy upírka Erica Cox. Ta dozajista potěší převážně mužskou část publika, protože se rozhodně nestyděla a několikrát ukázala své přednosti v celé své kráse.


Mnozí můžou namítat, že profláknuté vtípky a polonahá upírka jsou sek sakramentsky málo k tomu, aby tomu mohl dát člověk alespoň průměrné hodnocení. Ale mě se na tom líbilo i to, že se oba scénáristé (Tim McGregor, Tyler Levine) pokusili do svého díla přinést i trochu toho dramatu. V některých situacích se přece jenom trochu zvážnělo a vše se netočilo jen okolo „hoven a sexu“. V neposlední řadě bych vás chtěl upozornit, aby jste film nevypínali hned, jak naskočí závěrečné titulky. Protože po jejich skončení na nás čeká ještě krátký BONUS!!!


Pokud nebudete brát Bitten moc vážně, tak si jeho sledování dokážete docela užít. Přijatelná stopáž není naštěstí zas až tak dlouhá, aby u toho někdo usnul. Pokud máte rádi ujetý humor a překousnete některé nelogičnosti ve scénáři, mrkněte na to. Já byl spokojený.  

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat