0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 6. 2016

Bugs (2003)

Obří brouci rozpoutají v nedostavěném metru hotové digitální peklo. Tedy alespoň podle tvůrců a oficiálního textu distributora. 

V nedostavěném metru byla nalezena zohavená mrtvola policisty. Případu se ujímá agent FBI Pollack, který požádá o pomoc entomoložku Emily, jelikož na těle byla nalezena podivná hmyzí látka. Výsledky ovšem sebou přinesou řadu nevysvětlitelných otázek, protože jak se zdá, látka musí pocházet z neznámého druhu obrovských brouků, kteří jak se zdá, museli žít hluboko v podzemí. Stavba metra zřejmě narušila vrstvu, která je udržovala v izolaci od okolního světa. Jejímu tvrzení však nikdo zprvu moc nevěří, ale je potřeba vzít v úvahu každou teorii, protože byl právě ohlášen masakr skupiny investorů, kteří byli na výletní objížďce nové trasy metra. I přes protesty movitého obchodníka Petronoviche se agent Pollack, Emily a architekt projektu Reynolds vydávají společně se speciálním týmem do metra, aby přišli této záhadě na kloub. Nikdo z nich však nemá ani tušení, jaká hrůza na ně v hlubinách čeká…



Český název: Brouci
Režie: Joseph Conti
Rok výroby: 2003
Délka: 82 min
Země: Kanada / USA

Hrají:
Antonio Sabato Jr....(Matt Pollack)
Angie Everhart...(Emily Foster)
R.H. Thomson...(Reynolds)
Karl Pruner...(Victor Petronovich)
Stephanie Moore...(Manning)
Romano Orzari...(Garcia)

...a další


Zrovna na mě přišlo období kdy jsem se rozhodl, podívat se trochu více na zoubek odpadnímu žánru. Protože v mé sbírce (která k dnešnímu dni čítá už něco přes 13 000 hororů) je celá řada filmů, které mi doma leží už opravdu dlouho a ještě jsem na ně nenapsal recenzi, nebo se na ně vůbec nepodíval. Brouky jsem už sice viděl ( je to zhruba 5 let), ale mám velkou slabost pro Angie Everhart a tak jsem se nebál jít do toho znovu. Navíc tohle není typický odpadní kousek, přestože na internetu se mu dostalo černých čísel v hodnocení uživatelů. Tím však nechci v žádném případě tvrdit, že by snad mělo jít o dobrý film!


„Zvířecí“ horory mám ve velké oblibě a přestože valná většina z nich trpí otřesnými digitálními efekty, tak tady to zas až tak hrozné nebylo (přestože to někteří tvrdí). Ano, je pravda, že záběry na digitální brouky se neustále opakují a pokud dojde na souboj zblízka – přijde na řadu gumová atrapa, ale pokud k tomu přistupujete jako k oddechovce – docela se i pobavíte (hlavně tedy nad celkovou trapností). Tento film nesmíte brát v žádném případě vážně. Dalším kamenem úrazu, byly slabé herecké výkony a přehrávání některých jedinců. Angie tentokrát žádný solidní výstřih neukázala, ale tak potěšila i jen samotnou přítomností. Za to speciální tým tu byl vyloženě jen do počtu. Kromě posledních dvou přeživších, se tu totiž mnoho z nich ani neohřeje a popravdě naivita scénáře jim ani moc nedovolila se více prosadit / ukázat.


Za největší katastrofu považuji otřesnou kvalitu samotné kamery a především jednotlivé dialogy. Scénárista i kameraman byli jasně největší slabinou celého filmu. Některé pasáže či rádoby hlášky byly doslova ubíjejí a vadily mi mnohem víc, nežli špatné efekty. O vzhledu umělé krve se už bavit nebudu raději vůbec. Navíc jsem tu postrádal i potřebnou dávku atmosféry, která místy jakoby ani neexistovala. Až na pár výjimek, to byla jedna velká nuda. Napětí nulové, akce jen tu a tam. 

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat