0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 6. 2016

Monster in the Closet (1986)

Někdo má ve skříni neskutečný bordel, někdo gumového bubáka…

Malé městečko v Kalifornii zachvátí panika, poté co bylo nalezeno několik mrtvých lidí a domácích mazlíčků v jejich šatnících. Policie i přivolaná armáda jsou v rozpacích, protože po možném pachateli nezůstala žádná stopa. Na místo přijíždí i nepříliš úspěšný novinář Clark, kterého zde ze „žertu“ vyslali jeho kolegové. Stojí za vším nějaký nebezpečný psychopat, nebo jde skutečně o legendární „příšeru ze šatníku“? Clark brzy společně s malým chlapcem zvaným „profesor“ začnou odkrývat děsivou skutečnost, která může stát ještě mnoho lidských životů. Monstrum totiž skutečně existuje, jenže jak jej zastavit?



Český název: Příšera z šatníku
Režie: Bob Dahlin
Rok výroby: 1986
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Donald Grant...(Richard Clark)
Denise DuBarry...(Prof. Diane Bennett)
Claude Akins...(šerif Sam Ketchem)
John Carradine...(Joe Shempter)
Paul Walker...(Bennett)
Kevin Peter Hall...(Monster)
...a další


Druhou šanci tentokrát dostal i tento mnou opovrhovaný kousek. Ale stejně jako tomu bylo před osmi roky, co jsem jej viděl poprvé si stojím za svým hodnocením. Filmy od Tromy se musí brát vždy s velkou reservou, ale s tím já problém nikdy neměl. Horší už je fakt, že pod tímto snímkem je sice Troma podepsaná ale mnoho společného s ním nemá. Podle toho to i vypadalo. Opravdu jsem se snažil na tom najít nějaké to pozitivum, ale kromě slušného rozjezdu, to byla jedna velká trapná šaškárna. Mnoho lidí poukazuje na to, že tento film je hlavně céčková oddechovka, parodie na různé filmy, atd…

To mají pravdu, jenže pokud po celou dobu bojujete s tím, aby jste neusnuli a hlavně vás neskutečně sere ta brnkací melodie, je všechno ostatní špatně. Tedy alespoň pro mou maličkost. Tím vás však nechci odrazovat od shlédnutí filmu, protože je docela dost možné, že si tu nějaké to pozitivum najdete. Objeví se tu několik známých tváří (byť jen v malých rolích viz zpěvačka Fergie, nebo hodně mladého Paula Walkera – které ani nepoznáte, v kostýmu monstra se objevil Kevin Peter Hall – jo je to ten co si zahrál Predátora), což ovšem na kvalitě rozhodně nepřidalo. Pokud však máte rádi laciný černý humor, bizarní situace a slabé efekty: jste tu na správném místě. Toho všeho je tu opravdu dost.

Monster in the Closet tak pro mě zůstane jedním z těch filmů, jehož vyslovení ve mne vzbuzuje hodně rozporuplné a spíše negativní pocity. Osobně ho nikdy nikomu nedoporučím, nicméně znám i řadu lidí, kterým se to líbí. Nejde o vyložený ODPAD, ale tento film mě prostě ničím neuchvátil. Takže do třetice do toho už určitě nepůjdu!


Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat