0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 4. 2013

Tooth & Nail (2007)


„Běž se schovat, až tě najdu, tak tě spapám!“

V roce 2012 dojde k totálnímu vyčerpání ropných nalezišť, veškeré zásoby jsou rychle fuč a tak nastává apokalypsa. Celosvětový kolaps způsobí ztráta energie, nedostatek jídla a léků a tak se většina lidí přesune za teplem na jih. Jenže i zde se rozpoutá válka, kde zvítězí jen ti nejsilnější. Existují však i jedinci, kteří odmítli opustit liduprázdné města a živoří v opuštěných budovách. To je i případ několikačlenné skupinky našich hrdinů, která našla útočiště ve staré nemocnici. K jejich smůle se do jejich blízkosti nastěhovala tlupa tuláků – kanibalů, kteří hledají čerstvé masíčko. Boj o holý život brzy započne…



Český název: Zuby nehty
Režie: Mark Young
Rok výroby: 2007
Délka: 94. min
Země: USA

Hrají:
Nicole DuPort ……………(Dakota)
Michael Kelly …………….(Viper)
Emily Catherine Young …...(Nova)
Rider Strong ……………….(Ford)
Rachel Miner ………………(Neon)
Vinnie Jones ………………..(Mongrel)
…a další



Kurňa po zhlédnutí tohoto kousku jsem taky pocítil kručení v břiše. Bohužel děj samotný mne moc nenasytil, protože nebylo čím. Přece jenom jsem očekával solidní postapo film, ale dostalo se mi jakéhosi vyvařeného výtažku ze smradlavých bot Michaela Madsena. Ten dle tvůrců měl být ústřední postavou a místo toho si ani nestačil pořádně ohřát svou prdel před kamerou. Už za tenhle podfu(c)k dávám bod z průměru dolů. Celý snímek je navíc „obdařený“ kupou opravdu hloupých dialogů, žánrového klišé jenž je nám podáno místy neskutečně otravným způsobem. V určitých momentech se mi film líbil, zvláště když docházelo na postupné vybíjení obyvatel nemocnice, či se na place objevil starý mazák Vinnie, ale zbytek herců – žádný zázrak. Taky s vytvořenou atmosférou to bylo dost na štíru, tedy alespoň v první polovině, v té druhé došlo nakonec přece jenom k mírnému zlepšení a dokonce se musím přiznat, že jsem se přestal i nudit.
Mou největší smůlou a zároveň i slabinou je fakt, že do podobných filmů jdu pln očekávání a následně odcházím dost zklamán. Zvláště když tvůrci slibují kromě známých tváří i požitek z kanibalské žranice, která se následně odbyde kusem masa pověšeného nad ohníčkem. Když k tomu připočítám onu tlupu kanibalů, která vypadá spíš jak banda zdrogovaných mentálů na půlnoční procházce americkými postranními uličkami. Rovněž i kýčovité chování jejich „bezbranných obětí“, ze kterého smrdí klišé na sto honů, mě už začíná pomalu unavovat. Ono po zhlédnutí více než dvou tisíc hororových filmů se není čemu divit.
Ale na druhou stranu jsem si zase užil některé „mord“ scény, při kterých tekla krev. Sice nebyly moc nápadité a originální, ale alespoň konečně přišlo menší oživení, jinak dosti nezáživné atmosféry. Když k tomu připočítám i to troubení a Vinnieho ksicht (potažmo smích), nemůžu dát prostě odpadní hodnocení. Zas až taková hrůza to nebyla. Nechci tady však ani nikoho přesvědčovat, že jde o něco úžasného, protože to není pravda. Stačilo mi to vidět jednou a už více nepotřebuji. 

Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat