0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 4. 2013

Joy Ride: Dead Ahead (2008)


Ukrást Rustymu auto, to se nedělá! Tohle bude někoho hodně bolet!!!

Sestry Melissa a Kayla vyráží se snoubencem první z nich Bobbym na výlet do Vegas. Po cestě ještě přiberou „Emáka třetí generace“ Nika, s nímž se Kayla seznámila na internetu. Ten jim navrhne, aby to vzali zkratkou přes vedlejší silnice. Tento nápad se však záhy ukáže jako špatný, protože se jim porouchá auto a tak musejí dál šlapat pěšky. Nedaleko však v pustině narazí na opuštěný dům a ve stodole najdou pojízdné auto. „Vypůjčí si ho“ a pokračují do nejbližšího města, kde si chtějí v půjčovně pořídit náhradní vůz a tento vrátit zpět do stodoly, než se majitel vrátí. K jejich smůle však dům i auto patří psychopatovi (řidiči kamionu, který si říká „Rusty Nail“. Ten se ihned pustí do pronásledování mladé čtveřice, kterou se rozhodne za jejich opovážlivost potrestat pěkně po svém…



Český název: Jízda do pekel 2
Režie: Louis Morneau
Rok výroby: 2008
Délka: 91. min
Země: USA / Kanada

Hrají:
Nicki Aycox ………………..(Melissa)
Laura Jordan ………………..(Kayla)
Nick Zano …………………..(Bobby)
Kyle Schmid ………………...(Nik)
Mark Gibbon…………………(Daniel Harvey)
…a další



Po sedmi letech se rozhodl režisér Morneau natočit pokračování původní Jízdy smrti a jak už bývá jeho zvykem, jde o další hodně průměrný počin, který moc kvality opět nepobral (podobně jako Stopař 2). Jeho jediným štěstím bylo, že se rozhodl na rozdíl od prvního dílu dost přitvrdit, což jsem přijal s povděkem, leč na úkor scénáře. V tom lze nalézt opět spoustu nelogičností a stupidity. Zatímco v jedničce to s výběrem herců ještě ušlo, tady kromě mé oblíbenkyně Nicki Aycox nestojí nikdo za větší pozornost. Tahle blonďatá dračice mne zaujala už ve filmu Animals (tady se sice k erotickým scénám nedostala), ale její noční striptýz mě alespoň vytrhl z nudy. Začátek filmu mě totiž nehorázně sral a to od chvíle kdy se na place objevila ta EMO smažka. Když došlo na ty „kostky“ těšil jsem se jako prase, co mu Rusty udělá, ale zas tak záživné to nebylo.
Americká mládež tak opět dostala pořádnou lekci v tom, že na cizí pozemek se nechodí a cizí věci neberou. Někteří naši spoluobčané by taky potřebovali dostat pořádně přes prdel, ale hold jiná země – jiné zákony. K jejich obrovské smůle si vyhlédli pozemek narušeného Rustyho, který byl zcela vyčerpán únavnými hrátky s bratrskou dvojicí z jedničky a teď si bude muset chudák pohrát s dvěma sestrami. Ti dva maníci tu byli jen dopočtu a je velká škoda, že EMO tvrďák nechcípnul hned ze startu. Možná by mě zbytek filmu bavil víc, protože představitel Bobbyho byl mnohem větší sympaťák.
Jenže Rusty jaksi celkově změnil svoje choutky. Už ho nebavilo jen tak si hrát se svými obětmi, vše z dálky pozorovat a ukájet se v kabině svého trucku. Tentokrát se mu zachtělo trochu si povyrazit „mezi“ lidi, tu a tam dát někomu přes držku, tu dopřát kolegovy striptýzek a především se z něj stal sběratel lidských částí těl. No proti gustu žádný dišputát, já nebyl určitě proti, jenže jsem tak nějak přestal chápat jeho uvažování. Proč udělal se svým bourákem to, co udělal? Jak to že oproti jedničce omládl? No nic zas jeden záškrt v mém hororovém deníčku. Jen jsem zvědavý, zda nějaký další ňouma natočí trojku, nebo se už na to konečně vykašlou. 

Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat