0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 10. 2012

Wrong Turn 5: Bloodbath (2012)


Zavřít vůdce zdegenerovaných kanibalů, nebyl zrovna nejšťastnější nápad. Malé městečko teď zažije opravdu krvavou halloweenskou noc.

Malé městečko v Západní Virginii pořádá halloweenský Mountain Men Festival, na který se začnou sjíždět vysokoškoláci z celých států, aby si zde užili pořádnou porci hudby, sexu a drog. My máme šanci sledovat pětici přátel, která se k nim hodlá připojit. Naneštěstí však mají autonehodu, při které málem přejedou starého chlapíka. Vznikne mezi nimi potyčka, kterou ukončí až příjezd policie. Místní šerifka je všechny šoupne do basy, takže mají po srandě. Tedy jak se to vezme. Starý Maynard je totiž vůdcem kanibalské rodinky, která se jej rozhodne z vězení dostat za každou cenu. Ulice městečka i samotná policejní stanice se tak brzy skropí krví, protože tři zdegenerovaní bratři neznají slitování…



Český název: Pach krve 5
Režie: Declan O'Brien
Rok výroby: 2012
Délka: 91. min
Země: USA

Hrají:
Camilla Arfwedson ……………………(Šerif Angela)
Doug Bradley             ………………………….(Maynard)
Roxanne McKee ……………………….(Lita)
Simon Ginty ……………………………(Billy)
Borislav Iliev …………………………...(Three Finger)
…a další



„Jupí“ po roce zde máme další pokračování a v pořadí již druhý prequel původního Pachu krve. Pomalu jsem nemohl dospat, abych shlédnul další krvavý nášup, který nám připravil můj velký „oblíbenec“ Declan O'Brien. I přes vlnu nevole, kterou zpustila čtverka (ani nevím proč, ale mě osobně se líbila) se tenhle chlapík pustil do dalšího dílu a že to byla zase jízda, vám povím. Teď konec ironie a pojďme se bavit vážně. Tenhle televizní film nám sice nabídnul vítanou změnu prostředí, ale jinak je plný nelogičností, podprůměrných gore efektů a ani ty erotické scény už nezabíraly. Kvalitou bych ho skutečně přirovnal k trojce akorát s tím rozdílem, že tady už i masky mutantů vypadaly hrozně.

Po úvodní „seznamovačce“ v lese, kdy máme detailnější šanci mrknout nejen na naší kanibalskou rodinku, ale i nadržené teenagery se začneme pomalu ale jistě přesouvat k cíli naší mise. Tím však k překvapení není samotný festival (který se mimochodem odehrává někde za městem), ale samotné pidi-městečko (postačilo několik kulis a zhruba dvě ulice), ale především ona policejní stanice. Zde strávíme většinu času, takže když tu a tam proběhne nějaká ta vražda, musíme to brát s povděkem. Bohužel mordů tu bylo přiměřeně, ale nic nového pod sluncem tvůrci nevymysleli. Všechno už bylo vidět jinde a ještě v lepším provedení. 

Kecal bych ovšem, kdybych tvrdil, že se tu neobjevilo několik světlejších okamžiků, které zdatně prokrvili, jinak sterilní atmosféru. Potřebujete „pohnojit“ váš fotbalový trávník? No tak není nic jednoduchého, než zavolat Three Fingera. Právě tenhle chlapík se postaral o většinu zábavy a jeho dva bratři tu byli jen tak dopočtu. Hlavní pozornost se tu totiž věnovala uvězněnému Dougu Bradleymu, který snad jediný chodil na kurzy herectví. Ono taky nebylo moc potřeba obsazovat nějaké známější tváře, vždyť předpotopní scénář a charakteristiky jednotlivých postav jsou už tak okoukané, že to zvládne každý blb zahrát alespoň podprůměrně a hlavně za menší peníz. 

Vždyť malý honorář se projevil ve všech směrech. Neschopnost navodit potřebné napětí a to ani u mord scén už není žádnou novinku a tak nezbývá nic jiného, než natočit co možná „nejbrutálnější záběry. To by se toho musel ovšem chopit někdo úplně jiný. U této série už totiž diváka nepřekvapí vůbec nic a špatné digitální efekty (viz odřezávání uší) nevystraší už ani náctileté. Jsem zvědavý kolika dílů se u Wrong Turn ještě dočkáme. Většina lidí co znám však pevně věří, že už žádného. Jak bláhové přání! 

Hodnocení:
Z nostalgie a úcty k Bradleymu dám hodně slabých 40% a i to je ještě moc. 

Žádné komentáře:

Okomentovat