0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 10. 2012

Invasion of the Bee Girls (1973)

V jednom malém městečku začnou náhle umírat muži na selhání srdce z důvodu sexuálního vyčerpání. Že by byly jejich ženy takové dračice, nebo je za tím něco jiného?

Neil Agar je pověřen ministerstvem, aby jel vyšetřit do zapadlého městečka Peckham v Kalifornii záhadnou smrt vědce Johna Grubowskyho, který zde pracoval jako bakteriolog pro vládní firmu Brandt Research. Ten údajně zemřel na selhání srdce způsobené sexuálním vyčerpáním. Po jeho příjezdu však začnou podobným způsobem umírat i další muži a Neil začíná mít podezření, že za vším musí být něco víc, než jen obyčejný infarkt.


Český název: Útok včelích panenek
Režie: Denis Sanders
Rok výroby: 1973
Délka: 85 min
Země: USA
Alternativní název: Graveyard Tramps

Hrají:
William Smith ... (Neil Agar)
Anitra Ford .. (Dr. Susan Harris)
Victoria Vetri ... (Julie Zorn)
Cliff Osmond ... (Kapitan Peters)
Wright King ... (Dr. Murger)
... a další


Tento snímek se po většinu času první poloviny tváří jako prachobyčejná kriminálka, kdy má divák uhádnout záhadného vraha. Nedostane však k tomu do začátku stejně jako náš hlavní hrdina žádné vodítka, ale nepříliš velká šikovnost tvůrců a především režiséra zapříčiní, že již velmi brzo bude všem jasné, kdo že za vším stojí. Právě samotný scénář je napsán velice jednoduše, takže jej pochopí i malé děcko, které se na to mrkne v televizi. Jednotlivá úmrtí jsou dost odfláknuté a většinou jsou nám už navíc ukázána jen mrtvá těla. Takže jsem ochuzení o vše podstatné a zhruba po 15.-20.minutách se z toho pro mnohé stane jedna velká nuda. Kterou se sem tam snaží rozbít srandovní šerif a několik sexistických hlášek. Osobně bych chtěl vidět, jak by to probíhalo u nás kdyby chtěli naši politici prosadit dočasné přerušení všech sexuálních aktivit.

Teprve druhá polovina filmu nabere první náznaky jakéhosi rozjezdu či posunu v před. Především pak tím, že se detektivka začne měnit v jakýsi sci-fi horor o záhadných včelích ženách. Ti kteří ovšem čekají nějaké přeměny lidí ve včely zabijáky budou velmi zklamáni. To totiž tvůrcům nedovolí nejen rozpočet, ale ani jejich zkušenosti. Jediné co nám totiž bylo nabídnuto je docela zajímavý proces proměny ( který ovšem není nic světoborného) a pohled ze včelí perspektivy. Hlavní doménou filmu se totiž měla stát hlavně nahota. Tvůrci totiž nebyli asi zas tak blbí, jak se zdá. Když už nám po stránce děje, atmosféry a efektů toho moc nenabídli, tak se to pokusili napravit erotikou. Tedy lépe řečeno nahými ženskými, kterých je ve filmu k vidění dost a dost. Ne všechny by stály za hřích, ale rozhodně je na co se dívat.

Asi nejlepší výkon ze všech předvedl herec William Smith. Zdárně mu však sekundovaly i jeho kolegyně Anitra Ford a Victoria Vetri, které však jak již bylo řečeno diváky, především pak mužskou část zaujmou hlavně svým tělem. Tohle trio podle mého názoru dokázalo tento kousek udržet na propastí směřují k odpadním stokám.

Nejvíc mě mrzí, že tento kousek měl svým způsobem určitě solidní potenciál na úspěch, ale díky své nudnosti ho nikdy nedosáhne. Možná to chtělo trochu více zapracovat na jednotlivých mordech, protože kromě scény s autem mě nezaujala ani jedna. Všechny byly na jedno brdo. Dalším velkým plusem by bylo, kdy trochu více zapojili do děje i samotné včely. Ty se zde však objeví pouze v jedné scéně a to je dost málo. No a posledním zlepšovákem se mohlo stát prokrvení atmosféry již mnohem dříve, než až na úplném konci. Ten se jim do jisté míry docela povedl a zlepšil i můj celkový dojem.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat