0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 6. 2012

Piranha 3DD (2012)


Hladové piraně jsou zpět a mnohem agresivnější nežli kdy předtím…

Uplynul rok od obrovské tragédie na jezeře Victoria, kdy hejno prehistorických piraní rozpoutalo krvavý masakr uprostřed velké párty. Lidé tuto oblast opustili, všechno zchátralo a na incident se začalo pomalu zapomínat. Jenže o kus dále se nachází další jezero, u jehož břehu se renovuje zábavní aquapark nejen pro děti ale i dospělé „Big Wet." Zbývá jen několik dní do jeho otevření a tak se do svého „domova“ vrací mladá studentka mořské biologie Maddy, aby se podívala jak její otčím Chet renovoval rodinný majetek. Ke svému zděšení však nalézá objekt plný striptérek a velice podivných atrakcí. To však není nic proti tomu, že se ve vodách jezera právě vylíhla nová várka nenažraných paryb, která si za svůj nový cíl vybrala její aquapark…



Režie: John Gulager
Rok výroby: 2012
Délka: 83. min
Země: USA

Hrají:
Danielle Panabaker ……………(Maddy)
Matt Bush …………………….(Barry)
Chris Zylka …………………..(Kyle)
David Koechner ………………(Chet)
Katrina Bowden ………………(Shelby)
David Hasselhoff ……………...(David Hasselhoff)
Christopher Lloyd ……………..(Goodman)
…a další



Uběhli sotva dva roky a docela úspěšná Ajova Piranha se dočkala volného pokračování. Sequelu se ujal další známý režisér (tedy pro hororového fandu by jím být snad měl) John Gulager, který se svého úkolu zhostil zcela posvém za což se dočkal dosti rozporuplných reakcí. Rozhodl se nám nabídnout rovnou dvojitou porci nevšední podívané, zábavy, nahatých koček a především krvavých lázní. Svým způsobem to určitě dokázal, ovšem záleží, z jakého úhlu pohledu se na to podíváme. I samotný Aja nám nabídl ve svém filmu spoustu černého humoru, ale přece jenom se snažil dbát především na jistou úroveň utrpení, bolesti a mrazivé atmosféry (no ani on si samozřejmě neodpustil značně odlehčit děj několika humornými scénami a hláškami), ale přesně věděl, co od něj diváci očekávají. Jeho kolega spíše než na samotnou atmosféru apeloval na co možná největší porci nahoty, ehm poněkud trapnějších hlášek a snížil se i ke kopírování některých scén. Musím však uznat, že přišel i s několika velice zajímavými nápady, které si získali mou přízeň a tudíž zvedli i mé procentuální hodnocení.

V žádném případě jsme však nebyli ochuzeni ani tentokrát o pěkně krvavou podívanou, která nás doprovázela napříč celým filmem. Kdo má rád „ulítlé“ gore scény, tak ten si tu přijde určitě na své. Některé situace jsem sice zas až tolik nepobral (viz scéna s odpaněním – to mi přišlo trapné), ale pořád lepší než „velkolepý návrat plavčíka Mitche v podání Davida Hasselhoffa, který už je dávno za zenitem. Jeho ztrapňování sebe samého raději nebudu ani moc komentovat. Každý si musí udělat vlastní obrázek.  Každopádně já se i přes ty všechny zápory bavil a to je u hororové komedie to nejdůležitější.

Některé fandy prvního dílu určitě potěší návrat několika postav (beznohý šerif, pan Goodman), kteří se určitě zasloužili o lehčí zpestření snímku, stejně jako zrzavý kluk. Hlavní doménu zde však měli hrát Danielle Panabaker a Katrina Bowden – dvě pohledné herečky, které ovšem předvedly dost průměrné výkony. Oproti svým hereckým kolegům (většiny) však dokázaly, že si honorář zasloužily. Když už za nic jiného, tak scénka na molu mluví za vše. Další známou tváří, která se objevila na obrazovce, byla ta Garyho Buseyho.

Položme si však jednoduchou otázku – dokázala být Piranha 3DD důstojným nástupcem svého předchůdce? Pro mnohé to bude jen brak a jedna velká kopie, ale já si myslím, že jo. Průměrným teda určitě. Očekával jsem od toho pořádnou porci zábavy (podle traileru) a té se mi taky dostalo. Přestože některé scény zavánějí opravdu nehoráznou trapností, tak jsem zde shlédl i docela dost solidních momentů, které mi prostě nedovolí dát horší hodnocení, než je průměrné. Osobně jsem tento film neviděl naposledy. Příznivci lehké erotiky a ujetých gore efektů si tu přijdou na své.

Jen jedno doporučení závěrem: Nechoďte souložit (nebo jen masturbovat) do vody, protože vás může něco kousnout do prdele, nebo vplout do… no a moc příjemné to nebude…!


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat