0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 6. 2012

Last Rites (2006)

Dva znepřátelené gangy se musí spojit, aby čelili útoku zombies uprostřed L.A.

V Los Angeles se schyluje k policejnímu zátahu na dealery drog. V jednom opuštěném skladišti se souhrou náhod a nedopatřením sešly najednou dva gangy. Okamžitě začnou hádky mezi černochy a mexičany, které uklidní až překupník Mitch. Ve stejnou dobu dopadne na Zemi meteorit, který promění několik desítek bezdomovců v zombies. Zrovna když rozjedou policisté akci a chtějí vtrhnout do skladiště, se zombies objeví a propukne nerovný boj. Z policistů přežijí jen detektivové Cambell a jeho mladý parťák, kterým se podaří zajet do skladiště, kde se dostanou do náruče gangsterů. Aby se vyrovnali s nastalou situací musí spojit své síly a čelit hordám nemrtvých. Jenže jsou všichni tak odlišní, že to nepůjde přesně podle plánů. Nikdo nikomu nevěří a zombíci nebudou jediným problémem, který se mezi ně postaví. Hlavně vůdce mexičanů Caesar se rozhodne udělat pořádek a nikdo si nemůže být jistý, jestli od něj nekoupí kulku. Začíná tak boj o přežití, který každý nový konflikt v jejich řadách zkomplikuje cestu za svobodou.


Český název: Město mrtvých
Režie: Duane Stinnett
Rok výroby: 2006
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Noel Gugliemi ... ( Caesar)
Enrique Almeida ... ( Santos)
Howard Alonzo ... ( Jerome)
Reggie Bannister ... ( Mitchell)
James C. Burns ... ( Campbell)
...a další


Film Duane Stinnetta si vzala pod křídla DVD edice a pustila ho na náš trh. Tentokrát musím říct, že to až tak hrozné není a v některých případech mě film mile překvapil. Už na první pohled je sice jasné, že se v mnohém tvůrci inspirovali jinými filmy s tímto tématem a jeho provedení je horší než například Romerovy filmy, ale nějaké světlé chvilky se jistě najdou.

Tentokrát mě zpracování zombie celkem potěšilo a rozhodně nepatřilo k těm horším věcem, které se dají tomuto filmu vytknout. Nejpěknější byla asi proměna kazatele, kterému chyběla většina zubů, ale potom co mu začali téct zelené sliny, jsem ho hlatal. Škoda jen, že se tam už potom skoro vůbec neobjevil. Také pohyby nemrtvých byly uspokojující a nebyli to žádní sprinteři a ani nedokázali řídit auta tak jako ve filmu Velký útok zombies.

Hudební doprovod, ve kterém se měnil hip hop s rapem, vás mohl nadchnout, ale mě se tento druh hudby moc nelíbí. Také dialogy mezi postavami mi přišly hodně směšné a nelogické, kdy jednu větu zopakovali tři aktéři – každý svým stylem, ale nikam to nevedlo. Zato některé hlášky byly dobré a občas jsem se jim i zasmál. Jinak se postavy chovaly neskutečně předvídatelně a herci moc svého umu nepředvedli. Co se ale nedá filmu upřít, je používání sprostých slov, které bych nedokázal spočítat, ale bez nich by to prostě nešlo. Většina scén se, ale odehrávala ve tmě a scény byly občas dost nepřehledné. Když se dostaly na plac gore scény, bylo se na co koukat a hlavně jedna z posledních scén je super.

Malou roli Mitchella dostal známý herec Reggie Bannister, který je hvězdou filmů Phantasm. Zahrál si však i v několika propadácích typu Fallen Angels či The Mangler Rebourn. Tady se však moc neohřál a je to zřejmě škoda, protože by mohl film povznést trochu výše. Ostatní herce vůbec neznám a jejich výkony bych zařadil mezi průměrné a místy i podprůměrné.

Na jedno shlédnutí průměrný film, který vás moc nepřekvapí a najdete v něm množství okopírovaných scén z jiných filmů, dost nudných scén i výkonů, ale přesto všechno se na něj dívat dá. Neříkám, že je bůhvíjak dobrý, ale nudou neumřete. Když nic jiného tak se alespoň zasmějete u některých hlášek, nebo vás zaujmou gore scény, kterých je sice jak šafránu.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat