0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 6. 2012

Larva (2005)

Nikdy nevíte co jíte, hlavně pokud vašim zvířatům dáváte testovací krmivo. Jaké to potom může mít následky? Podívejte se na tento film od společnosti Nu Image.

Poblíž městečka Host jedné noci vyrazí čtveřice mladých lidí na pastviny. Dva mladíci chtějí ukázat svým holkám zajímavý dobytek. Zvířata jen bez hnutí stojí a nehýbají se. Když u jednoho zvířete uvidí, jak se mu něco hýbe v žaludku, utečou...


Režie: Tim Cox
Rok výroby: 2005
Délka: 96 min
Země: USA / Německo

Hrají:
Vincent Ventresca ... (Dr. Eli Rudkus)
Rachel Hunter ... ( Hayley Anderson)
William Forsythe ... ( Jacob Long)
David Selby ... (Fletcher Odermatt)
Robert Miano ... (Sheriff Lester)
...a další


V tu dobu přijíždí do města nový zvěrolékař Eli Rudkus. K jeho prvnímu případu ho zavolá farmář Long. Jedna jeho kráva je mrtvá a druhá má nějakou infekci. Při odběru stolice narazí na malé hlísty a tak si je vezme do své laboratoře na průzkum. Zjistí, že po doteku s krví začíná parazit nabývat na velikosti. Ve městě má hlavní slovo společnost Host Tender Meats. Jejím vlastníkem je starosta Odermatt a firma pracuje na novém krmivu pro dobytek. Farmářům zdarma dává testovací vzorek na krmení zvířat. Doktor Rudkus brzy zjistí, že paraziti jsou zmutovaný druh motolice. Jenže nenapadá jen zvířata, ale stane se i hrozbou pro obyvatele města. Nikdo mu ze začátku nevěří, ale vše se má brzy změnit.

Tim Cox je velkým strašákem pro všechny fandy hororového žánru. Jeho filmy jsou pro všechny pomalu noční můrou. Beznadějný scénář, hrozné efekty, kopírování scén - to všechno můžete najít v jeho dílech. Jako příklad uvedu dva filmy - Mamut a Příšera.

Herecké obsazení toho filmu je už lepší. Hrají zde dost známí herci, ale i když mají dobré herecké vlohy, nemůžou zahrát lépe postavu, pro kterou je napsán stupidní scénář.

Rachel Hunter: bývalá manželka zpěváka Roda Stewarta. Úspěšná modelka a herečka. Zahrála si ve filmech Pendulum, Rock Stars. V tomto filmu si zahrála právničku a byl na ní už hodně vidět přibývající věk (ach jo, a taková to byla ženská). Ale zpět k jejímu výkonu. Moc příležitosti nedostala, ale i tak toho moc nepředvedla. Už jsem od ní viděl lepší.

Vincent Ventresca: patřil asi k tomu nejlepšímu ve filmu. Jeho nevinný kukuč a hlavně celkem působivé chování na mě udělalo dojem. Nicméně patří mezi herce, kteří se nedokážou prosadit do lepších filmů a tak na ně zbydou jen ty průměrné a podprůměrné. Zahrál si třeba v Mamutovi a Dead and Breakfast.

William Forsythe: hraje především záporné postavy a tady je jedna z velmi mála kladných rolí. Stárnoucího chovatele dobytka zahrál dobře což o to, ale v tomhle podprůměrném filmu se ztratil jako ryba ve vodě. Nejvíc se mi asi líbil jeho arsenál zbraní ve stáji. Znát ho můžete z filmů Nemilosrdná spravedlnost, Highway Hitcher, Devil’s Rejects nebo Halloween (2007)

Tenhle film je špatný skoro po všech stránkách. Možná kdyby se napsaného scénáře ujal jiný režisér, byl by to lepší průměr, protože zas až tak špatný není. Jenže v tomto provedení (no škoda slov). Vizuální efekty zmutovaných parazitů byly směšné. Zatím co na začátku to byly ještě slušné larvy, po opuštění těla hostitele vypadaly jako netopýří chobotnice. Na konci filmu, kdy už jich bylo obrovské množství, jsem si připadal jako ve zlém snu. Kdyby měl film o 20 minut méně, bylo by to jen dobře.

Mohli jste si všimnout i mnohých nelogických věcí, jako například stojícího mrtvého býka, který když spadl na zem, začal dýchat a potom z něj vylezla... Úplná blbost je parazit s páteří. Ten, kdo to napsal, musel být pěkně v lihu. Nejvíc jsem se asi zasmál při rychlosti, jakou se pohyboval parazit po stropě, i Spiderman by se styděl.  Na tenhle film se musíte dívat s velkou rezervou. Náročný divák by to neměl ani zapínat, pro ty z vás kdo se chce pobavit nad tím, co je možné natočit, můžu jen doporučit. Společnost Nu Image se opět vyznamenala.

Hodnocení:
Moje osobní hodnocení je někde mezi 20-30%, a to jen a pouze za herecké obsazení. Kdyby to natočil někdo jiný, bylo by to určitě na lepší úrovni.

Žádné komentáře:

Okomentovat