0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 6. 2012

Deadwater (2008)


Speciální komando má za úkol zjistit, co se stalo s posádkou lodi a zajatým teroristou na palubě, ale místo toho budou muset čelit výsledku nacistických experimentů…

Od Iráckých břehů vyplouvá stará americká válečná loď, která ve svém podpalubí vězní nebezpečného teroristu. Během plavby však  dojde k podivnému incidentu a posádka se odmlčí. Nervózní vláda vyšle k lodi speciálně vycvičené komando, které má za úkol zjistit co se stalo a zajistit teroristu ať už živého či mrtvého. Velitel Willets neskrývá své rozhořčení z nové mise, ale když se dozví, že jedním z členů posádky byl i jeho syn neváhá. Se svým týmem a dvěma vědci se dostanou na palubu lodi, ale kromě všudy přítomných mrtvol narazí na něco mnohem horšího. V minulosti byla totiž loď použita k transportu nacistického vojáka, který byl obdařen nadpřirozenými silami a jak se zdá, on plavidlo nikdy neopustil…



Režie: Roel Reiné
Rok výroby: 2008
Délka: 90. min (100. min)
Země: USA
Alternativní název: Black Ops

Hrají:
Lance Henriksen ………………..(John Willets)
Gary Stretch…………………….(Colin Willets)
Katherine Randolph ……………(Traci Leonard)
D.C. Douglas …………………..(Larry Grubman)
James Russo ……………………(Combs)
…a další



Obsah filmu zřejmě nejedno z hororových fandů nalákal k jeho sledování, ale již předem upozorňuji, že většina byla/bude velmi zklamána podobně jako já. Horory které se točí okolo válečné tématiky mám rád, přestože jen málokterý z nich opravdu za něco stojí. Přitom prvních zhruba dvacet minut vypadalo docela slibně. Vždyť prvotní myšlenka natočit film na staré válečné lodi s pochybnou minulostí není vůbec na škodu. Zvláště když se všechno netočí jen kolem bermudského trojúhelníku. Bohužel po slibném rozjezdu následovalo obrovské zklamání, které nezachránila ani přítomnost Henriksena. Tohoto herce mám rád, jenže poslední dobou se stali filmové braky jeho cestou do pekla. Své nejlepší časy má už dávno za sebou a tak mu nezbývá, než účinkovat v podobných odpadech.

Možná to nemusela být taková katastrofa, kdyby se tvůrci o něco více snažili. Především si měli pohrát více s atmosférou, ve které se sice tu a tam objevily známky napětí, jenže neschopnost udržet jej delší dobu zapříčinil pád směrem dolů. Valná většina vražedných scén přitom měla celkem obstojný rozjezd, jenže nic se nedotáhlo dokonce. Většina toho nejdůležitějšího se odehrálo mimo záběr kamery – tedy kameraman a střih to stačil utnout dřív, než se mohli diváci pořádně nabažit. Těm ovšem nezbylo nic jiného než zapojit svou představivost.

To někdy nemusí být na škodu a popravdě postupné rozplétání příběhu nabízelo několik variant jak připravit grandiózní finále, jenže to by to musel dostat do rukou někdo mnohem lepší. Takhle to všechno zazdili a já zbytečně ztratil hodinu a půl svého života. Nezachránila to ani účast pohledné herečky Katherine Randolph, která místy nehorázně přehrávala. Tentokrát bohužel nemůžu pochválit ani speciální efekty, kterých tu bylo jako šafránu. Co mi však vadilo asi nejvíc, byl již zmiňovaný střih, který z toho všeho dělal ještě mnohem nezáživnější guláš.

Tenhle kousek nikomu určitě doporučovat nebudu a podruhé ho vidět nepotřebuju. Je obrovská škoda nevyužitého potenciálu, který samotný námět bezesporu měl. Kdybych měl hodnotit jen úvodní půlhodinu, tak by mé hodnocení bylo určitě mnohem vyšší, ale takhle budu muset dát hodně podprůměrné hodnocení.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat