0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 6. 2012

Lawnmower Man 2: Beyond Cyberspace (1996)

Pokračování úspěšného filmu, které nemělo být raději ani natočené.

Tento film potvrzuje fakt, který se ukázal už u spousty filmů. Není zrovna dobrý nápad dělat volné pokračování a těžit na úspěchu prvního dílu. Společnosti sice vydělají nějaké peníze, ale našlapou tak dobré jméno filmu a už rozhodně nepotěší diváka.


Český název: Trávníkář 2: Odvrácená strana vesmíru
Režie: Farhad Mann
Rok výroby: 1996
Délka: 92 min
Země: USA
Hrají:

Patrick Bergin... (Dr. Benjamin Trace)
Matt Frewer ... (Jobe Smith)
Austin O'Brien ... (Peter Parkette)
Ely Pouget ... (Dr. Cori Platt)
Kevin Conway ... ( Jonathan Walker)
...a další


Příběh se odehrává v blízké budoucnosti po skončení prvního dílu. Na začátku uvidíme konečnou scénu z prvního dílu, kdy po výbuchu výzkumného centra najdou ohořelé, ale živé tělo mužského pohlaví. V laboratoři doktorka Cori přivede opět k životu hrdinu prvního dílu Joba. Jobe začne pracovat u společnosti pana Walkera, který chce vytvořit nový virtuální svět, který by se stal zcela volným pro všechny uživatele. Mohli by zde například probíhat obchody atd. Jobe tedy začne pracoval a všechno mu jde pěkně od ruky.

V Los Angeles se právě parta mladých hackerů v čele s Peterem rozhodli prožít další dobrodružství ve virtuálním světě. Zde se Peter opět potkává s Jobem (ano Peter je ten malý kluk z prvního dílu) a Jobe ho požádá, ať najde doktora Traceho. Doktor Trace vypadá jak hipík, ale to on je stvořitelem Kieron chipu, který umožňuje tvořit a ovládat virtuální svět. Brzy se má přesvědčit, že Jobe se vůbec nezměnil a jediným jeho cílem je opět ovládnutí světa. Podaří se Tracemu a mladému Peterovi mu v tom zabránit nebo se stane zaostalý trávníkář pánem virtuálního světa?

Tento díl je zcela odlišný než film první, a to ve všem. Hrají zde jiní herci, jejichž výkony jsou místy opravdu hodně trapné. Zcela se vytratilo kouzlo Joba, kdy skvělého Faheyho nahradil podprůměrný Matt Frewer, který byl snad nejhorší z celého filmu. V roli Petera si zahrál opět Austin O’Brien a je jediný, který se objevil v obou filmech. Jeho výkon ale taky není žádná sláva.

Filmové efekty jsou oproti jedničce strašně přeumělkované, podoba virtuálního světa i pohybování a zobrazování postav je trapné. Zatímco v jedničce šlo o každý detail tady to pěkně odflákli. Jediné co se mi líbilo byl konečný souboj (ale i ten byl spíš pro zasmání). Co by jsme taky mohli čekat od režiséra, který točí vesměs jen televizní seriály typu V.I.P. s Pamelou v hlavní roli.

Hodnocení:
Budu se jen opakovat. Tenhle film mě nezaujal celkem ničím a je to slabý odvar prvního dílu. Dávám 20% jen proto, že tam hraje zase Peter a za celkem směšnou postavu doktora Traceho.

Žádné komentáře:

Okomentovat