0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 1. 2024

Pact, The 2 (2014)

Jidášův odkaz roznáší hrůzu a utrpení dál! Jenomže tentokrát budou u tohoto pokračování dost trpět i samotní diváci…

June ráda kreslí děsivé komiksy a inspiraci pro svou práci hledá kupříkladu na fotkách z márnice nebo uklízením pozůstatků na místech, kde se odehrály vraždy. Tyto „kšefty“ jí dohazuje její přítel Daniel, který dělá u policie. Poslední zavražděná však do města přivede i agenta FBI, protože jak to tak vypadá, někdo napodobuje práci nechvalně proslulého sériového vraha Jidáše. Ten je již sice po smrti, ale s June ho pojí rodinné pouto, o kterém až dosud nevěděla. Vraždy začnou přibývat a v ohrožení života se ocitá i sama mladá dívka. Rozhodne se proto vyhledat pomoc Annie Barlow, která dokázala Jidáše zastavit a snad jí pomůže i nyní. Jenomže stojí za vším skutečně nějaký napodobitel, nebo v tom mají prsty nadpřirozené síly?



Český název: Hrůzná minulost 2

Režie: Dallas Richard Hallam, Patrick Horvath

Rok výroby: 2014

Délka: 96 min

Země: USA

 

Hrají:

Camilla Luddington...(June Abbott)

Caity Lotz...(Annie)

Scott Michael Foster...(strážník Daniel Meyer)

Patrick Fischler...(FBI Agent Ballard)

Haley Hudson...(Stevie)

Mark Steger...(Charles Barlow / Judas)

...a další


Tady si viditelně někdo hodlal „přihřát polívčičku“ na osvědčené značce a shrábnout taky trochu té pomyslné filmové slávy. Jenomže jaksi pozapomněl zapracovat na kvalitě scénáře, potažmo celého filmu. Obměna na režisérském křesle evidentně tomuto pokračování nesedla a hned dvojice tvůrců odvedla mizernou práci po všech stránkách. Už samotný první díl nepovažuji za nic světoborného, ale pořád to byla lehce nadprůměrná podívaná, která nám nabídla několik zajímavých momentů, dobrou atmosféru i výkon hlavní hrdinky.

 

Tady se sice objevila rovněž docela sympatická představitelka hlavní role a ani ona nepodala vyloženě špatný výkon, ale co se atmosféry i dobrých pasáží týče – tak to už byla (ne)pěkně vyluhovaná a smrdutá kávička. Nefungovalo tu skoro nic. Spousta nudných dialogů, bouchání dveří, blikání světel ani objevování mrtvého Jidáše či hrátky se stíny – to není žádné terno, zvlášť když prostě nefungovala samotná atmosféra.

 

Lekačky se míjely účinkem (a to jich tu bylo jen, co by se za nehet vešlo), vraždy se odehrály mimo záběr kamery a přitvrdilo se teprve ke konci. A to taky nebyl žádný zázrak. Na pomoc přišla hrdinka z jedničky, ale bohužel tu měla jen malý prostor. Místy jsem se neskutečně nudil a u závěrečných titulků jsem si uvědomil, že oni snad proboha ještě uvažovali nad dalším pokračováním – jen to ne!!! Pokud jsem jedničce dal 50%, tak tady musím jít o dost dolů. Vyložený odpad to není, ale nebýt několika světlejších okamžiků, nebylo by to od něj moc daleko.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat