0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 1. 2024

Killer Among Us (2021)

Kdo a proč unáší mladé afroamerické prostitutky? Mladá policistka je v patách nebezpečnému psychopatovi a zřejmě i sériovému vrahovi…

Policistka Alisha je u sboru nováčkem, ale svou práci se snaží dělat svědomitě. Jednoho večera se stane svědkem únosu mladé dívky a podaří se jí přesvědčit nadřízené, aby směla případ vyšetřit. Během pátrání se totiž ukáže, že jde o práci nebezpečného sériového únosce, který si za své oběti vybírá afroamerické prostitutky, po kterých se následně „slehla zem“. Společně se zkušeným kolegou detektivem Corbuccim jsou nebezpečnému psychopatovi a potencionálním vrahovi v patách…



Režie: Charlie Scharfman

Rok výroby: 2021

Délka: 80 min

Země: USA

 

Hrají:

Yasha Jackson...(Alisha)

Imani Lewis...(Ricki Fennel)

Andrew Richardson...(Vince)

Bruce MacVittie...(seržant Corbucci)

Scott Aiello...(detektiv Ford)

...a další


Začátek toho filmu docela navnadil. Vrah zabíjející prostitutky, které nejprve omámí, poté fotí, lehce mučí, usmrtí a ve vykopaném hrobě polije benzínem a zapálí. Tak nějak to zavánělo rasistickým podtextem a zprvu to tak i tvůrci presentovali. Radikální sračky co poslouchal v rádiu, mrtvé byly černošky, hlavní hrdinka policistka byla černoška – no měl jsem dost obavy, aby z toho zase nebyl jen další blábol o tom, jak se ubližuje jen a jen černochům v té hnusné Americe.

 

Problém byl v tom, že tvůrce a režisér v jednom z toho nakonec nedokázal vyždímat víc. Na jednu stranu se snažil vybudovat alespoň trochu snesitelnou a ponurou atmosféru, na druhou stranu dost děje vyplňovat poněkud nudnou „škvárou“, která tempo příběhu brzdila. Přidal trochu násilí, nějakou tu vraždu mimo vrahův úkryt, ale celé to vyvolávalo spíše řadu otazníků – proč únosce a vrah který byl zpočátku tak pečlivý, začal najednou kašlat na svá pravidla, zabíjel na potkání, jen aby utišil svou zlost a policajty vlastně na svou stopu přivedl sám…?

 

Herecké výkony většiny zúčastněných žádná sláva, ale viděl jsem už i horší. Mě ale asi nejvíc zklamal samotný závěr. Ten se snažil být co možná nejakčnější (střílelo se o sto šest, výbuchy, dýmovnice, bitka s obětí), ale celé to působilo spíše úsměvně – no trapně je asi výstižnější. Ani se moc nedivím, že tento film získal u diváků dost mizerné ohodnocení. Jde totiž skutečně o podprůměrnou podívanou, která toho příliš zajímavého nenabídne.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat