0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 1. 2024

Night Teeth (2021)

Dvě pěkná mladá děvčata na zadní sedačce auta ještě neznamenají žádnou výhru. Zvláště když vám mohou jít po krku a to doslova…!

Již stovky let panuje mezi upíry a lidmi dohoda o „dobrovolnosti pití krve“ na kterou dohlíží upírská i lidská rada. Nyní však vzpurný upír Victor hodlá tento mír porušit za pomoci svých dvou krásných upírek. A právě ty nevědomky vezme do bratrova auta student Benny, který si chtěl ten večer jen přivydělat. Celý večer vozí dvě pohledné dívky Blaire a Zoe na místa, kde se mají konat VIP párty, aniž by tušil, kdo že sedí na zadních sedačkách. V patách mu jsou nejen lovci upírů ale i bratr Jay, který zase nemá ani zdání o jeho přítomnosti, jen sleduje krvavé upírské řádění a touží po pomstě. Dannymu však půjdou po krku i jiní a to doslova…



Český název: Noční zuby

Režie: Adam Randall

Rok výroby: 2021

Délka: 107 min

Země: USA

 

Hrají:

Jorge Lendeborg Jr....(Benny)

Debby Ryan...(Blaire)

Lucy Fry...(Zoe)

Alfie Allen...(Victor)

Raúl Castillo...(Jay)

Megan Fox...(Grace)

...a další


Netflix chtěl nejspíš zavzpomínat na „upírské žně“, které před časem vypukly díky všem těm Twilight filmům a Upířím deníkům jenže jaksi pozapomněli na to, že důležité je kvalitní herecké obsazení, dobrý scénář (i když u toho se dalo dost polemizovat i u již zmíněných fenoménech), slušný rozpočet a především mít velkou diváckou základnu nadržených teenagerů. Noční zuby ale bohužel neměli ani jedno z toho a tak vznikla pouze další tuctová upíří podívaná balancující na hraně průměru a podprůměru.

 

Především bylo potřeba dodržet všechny ty nesmyslné rasové kvóty (to znamená narvat tam hlavního tmavšího hrdinu, tucet Hispánců a z bílých udělat záporáky, nesmí chybět ani multikulty láska). Jo to jim jde! K filmu jsem přistupoval se značnou rezervou, ale nakonec neodcházím úplně zklamán. Pár dobrých scén se tu objeví, obě upírky jsou docela pohledná děvčata a i přes řadu nelogických či směšných prvků, jsem se několikrát přistihl, že jsem se u některých pasáží i vcelku slušně bavil. Trošku v prvotní chvíli zamrzelo, že Megan Fox a ta druhá rajda u bazénu dostaly jen tak málo prostoru (vedlejší role), ale zas je pravda, že poslední dobou už tu plastikovou a potetovanou barbie moc nemusím, ne jak tomu bylo v jejích začátcích.

 

Dále zamrzelo i další nešvár posledních let. Sice tu dojde i na několik akčnějších scén, ale kromě závěru se toho dost odehraje klasicky mimo záběr kamer, což mě už taky dost vytáčí. Proč teda potom točíme akční thriller/horor, když pak divákovi nic pořádně nenabídneme? Zase jen pro splnění kvót a ratingu, aby se na to mohli dívat i mladší diváci. Jen doufám, že tohle už další pokračování mít nebude!


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat