0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 1. 2024

Demonic (2021)

Démonické síly, virtuální realita a špatný vztah matky s dcerou – zázraky se tentokrát nekonali…

Krátce poté co se Carly po delší době setkává se svou kamarádkou Sam, je kontaktována dalším bývalým přítelem z mládí Martinem. Ten tvrdí, že v jedné klinice narazil na její matku Angelu, která tam leží v kómatu. Což je podivné, protože její matka byla před léty usvědčena z vraždy několika lidí, když podpálila pečovatelský dům a další otrávila v nedalekém kostele. Od té doby dcera s matkou přerušila veškeré styky. Vše se potvrdí ve chvíli, kdy se jí ozvou neznámí lidé s kliniky a přesvědčí ji, aby se zúčastnila experimentu s virtuální realitou, díky které bude schopná komunikovat se svou matkou. Netuší však, že jde o ďábelský plán a démonické síly nyní chtějí ovládnout Carly samotnou… 



Český název: Demonik

Režie: Neill Blomkamp

Rok výroby: 2021

Délka: 104 min

Země: Kanada / USA

 

Hrají:

Carly Pope...(Carly)

Chris William Martin...(Martin)

Kandyse McClure...(Sam)

Nathalie Boltt...(Angela)

Michael J. Rogers...(Michael)

Terry Chen...(Daniel)

...a další


Pár informací o tomto filmu jsem tentokrát věděl dopředu a moc se mi do toho jít nechtělo. Kombinace scifi dramatu s hororovými prvky a posedlostí by mi ještě tolik nevadila, ale o virtuální realitě si myslím svoje a odrazovalo mě i vcelku nízké hodnocení napříč internetem. Protipólem – lákadlem pro mne bylo jméno režiséra. Jméno Neilla Blomkampa jsem totiž neslyšel poprvé a už jsem měl tu čest od něj vidět jeho District 9 a někde se mi na disku válí i další dva jeho filmy. Byl jsem tedy zvědavý, jak si dokázal poradit s touto látkou, ale bohužel nakonec odcházím mírně zklamán.

 

Film nebo potažmo zápletka samotná nám nabídne několik zajímavých prvků (scén, nápadů), ale jako celek to v mých očích působilo poněkud ospale. Je zde řada nudnějších pasáží a ani speciální efekty nebyli žádná sláva. Dočkáme se sice i několika vcelku vydařených scén se zajímavou atmosférou a v závěru se i dost přitvrdilo, ale na téma posednutí jsem už viděl mnoho zajímavějších kousků. Snad kdyby se zkrátila celková délka a více si pohráli se samotným koncem (přišel mi dost uspěchaný), mohlo to dopadnout o něco lépe.

 

Co se týká hereckého obsazení, tak i zde mohlo být lepší. Hlavní hrdinka nebyla vyloženě špatná (matka moc prostoru nedostala) a zbytek byl spíše podprůměrný. Navíc celé to vatikánské komando působilo směšně a nevyužitě. Několikrát jsem se navíc přistihl, jak nervózně pokukuji po časomíře a když naběhly závěrečné titulky, musel jsem souhlasit s podprůměrným ohodnocením, které je tentokrát dost trefné.


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat