0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 12. 2023

Row, The (2018)

Další sesterstvo s ponurou minulostí a vrahem, který nezapomíná a touží po krvavé odplatě…

Detektiv Cole z oddělení vražd právě přivezl svou dospívající dceru Riley na kampus vysoké školy, kde před mnoha lety chodila i dívčina matka. Dívka se okamžitě zapojuje společně se svou kamarádkou Becks do školního života – což znamená kromě učení hlavně vymetat všechny mejdany, balit nadržené kluky, pít co nejvíce alkoholu, ale hlavně se obě dívky snaží dostat do nejoblíbenějšího tamního sesterstva Fí Lambda, který její matka kdysi vedla. Žádná z dívek však nemá ani tušení, že sesterstvo již řadu let skrývá děsivé tajemství, na které se celá škola snaží zapomenout. Někdo jiný však ne! Jedna po druhé jsou členky spolku zabíjeny tajemným vrahem, který netouží po ničem jiném, než po krvavé odplatě…!



Český název: Vraždy v domě panenek

Režie: Matty Beckerman

Rok výroby: 2018

Délka: 85 / 95 min

Země: USA / Kanada

 

Hrají:

Lala Kent...(Riley Cole)

Randy Couture...(detektiv Cole)

Mia Rose Frampton...(Becks Power)

Shea Buckner...(Miller Rakowski)

Natali Yura...(Celeste Aster)

Jennifer Titus...(Nina Baker)

Lexi Atkins...(Ana Von Preussen)

...a další


Tentokrát jsem dostal chuť na nějaký ten slasher a náhodná volba padla na tento nepříliš oblíbený kousek. Rozpočet na něj nebyl příliš velký, nízké hodnocení napříč internetem bylo rovněž varováním, že tady se asi příliš záživné podívané nedočkám, ale vědom si všech rizik jsem do něj přesto šel. A jestli lituji? Ani ne, dostal jsem přesně to, co jsem čekal. Tento subžánr za poslední roky moc zajímavé a originální podívané nenabídl, takže zde máme podprůměrnou vyvražďovačku, plnou polonahých dívek, nadržených studentů a vražd odehrávajících se ve valné většině mimo záběr kamery.

 

Vzhledem k „materiálu“ před kamerou bych očekával alespoň slušnou porci nahoty, ale kromě jedné scény jsme ochuzeni i o ni. Většinu času se dívky producírují v plavkách nebo spodním prádle a tak nezbývalo vsadit vše alespoň na zajímavé vraždy. Ale i tady většina diváků tvrdě narazí. Vrah s maskou na tváři a parukou na hlavě, většinu obětí ubodá mimo záběr a pak už jsou k vidění pouze naaranžovaná těla v podobě „panenek“, kterým vždy chybí určité části těla nahrazená plastovými kusy figurín, přišité k torzu těla. Hm žádná originalita ani po této stránce. Kde už jsem to jenom viděl?

 

Kredit tomu mělo navýšit angažování Randyho Coutureho, ale ten zase nedostal tolik prostoru, kolik bych očekával. Ten by se měl věnovat raději akčním filmům, ty jsou pro něj mnohem přirozenější. Atmosféra až na několik chabých záchvěvů tu byla téměř nulová, odhalení vrahovy identity pro pozornější diváky moc překvapivé nebude. A po-titulková scéna mi přišla rovněž zbytečná. Inu zázraky se nekonali a podprůměrné ohodnocení je zde zcela oprávněné.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat