0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 12. 2023

Hypnotic (2021)

Raději se nikdy nenechejte zhypnotizovat! Nikdy nevíte, jaké má kdo s vámi plány…

Jenn nezažívá zrovna nejšťastnější období. Rozešla se s přítelem, přestože k němu pořád něco cítí, nemá práci a „lepší zítřky“ hledá v pití alkoholu. Vše se však změní ve chvíli, kdy jí její kamarádka Gina seznámí s tajemným hypnoterapeutem doktorem Meadem. Otázkou však je, jestli k lepšímu. Jenn se nechá zhypnotizovat a od toho okamžiku se roztočí koloběh podivných událostí, nad kterými začne ztrácet kontrolu. Stále častěji trpí výpadky paměti, lidi okolo ní se ocitají v nebezpečí a to nejhorší teprve přijde…



Režie: Matt Angel, Suzanne Coote

Rok výroby: 2021

Délka: 88 min

Země: USA

 

Hrají:

Kate Siegel...(Jenn Tompson)

Jason O'Mara...(Dr. Collin Meade)

Dulé Hill...(detektiv Wade Rollins)

Lucie Guest...(Gina Kelman)

Jaime M. Callica...(Brian Rawley)

...a další


To jsem se takhle nechal ukecat svými přáteli na konci roku, abychom si udělali zase po delší době „pěkný“ filmový večer s trochou toho alkoholu. Výběr filmů nebyl zrovna moc optimální, takže situaci zachraňoval právě ten alkohol, ale v tomto případě ani on moc nepomohl. Netflix a jeho další mysteriózní thriller a rádoby horor přitom nezačal vůbec špatně. Úvodní scénka z výtahu nevypadala zas až tak špatně a hlavní hrdinka mi byla rovněž docela sympatická. Jenomže další dlouhá pasáž moc záživné podívané nenabídla.

 

Dost se tu mluvilo, spekulovalo, obviňovalo, ale kromě nevhodného jídla atmosféra dost stagnovala. Teprve když se znovu přitvrdilo (scéna s pavoukem v autě, útok šílené ženské s nožem v detektivově bytu), se kvalita zase posunula o pomyslné patro výše a já se začal opět bavit. Ona celková tvůrčí myšlenka nebyla špatná, ale chtělo to přidat více ponuré atmosféry, více akčnějších pasáží – ono všudypřítomné kecaní totiž nebylo žádné terno. Zvláště když tak nějak tušíte, co nebo spíš kdo za tím vším stojí, už skoro od začátku.

 

Závěr už byl tak nějak z říše fantasmagorie, ale vyloženě špatný nebyl. I zde se dočkáme slušné atmosféry i porce násilí, odhalíme ne zas tak šokující pointu filmu a utvrdíme se v tom, že se nikdy nenecháme zhypnotizovat. Herecké výkony byli ucházející – po této stránce jsem problém neměl. Každopádně aby se z toho stala alespoň průměrná podívaná, tak to mi tu pořád něco chybělo. Zvláště pak ne příliš záživná prostřední pasáž chtěla rozhodně vylepšit. Film neurazí, ale ani moc nenadchne. 


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat