0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 12. 2023

Alien Abduction (2014)

Podivné světelné úkazy zachycené na ruční kameru skrývají něco mnohem děsivějšího…

Peter Morris se společně se svou ženou Katie a třemi dětmi Coreym, Jill a Rileym vydává kempovat k nechvalně proslulé Brown Mountain v Severní Karolíně. Toto místo je známé tajemnými historkami o záhadných světlech na obloze. Nejmladší Riley je autista a vše si natáčí na svou kameru, která jej zároveň i velice uklidňuje. Hned první noc rodina zpozoruje podivné světelné úkazy na obloze, a když následující den špatně odbočí a putují vedlejší cestou daleko od civilizace, narazí na několik opuštěných aut a jejich trable naberou rychlých otáček. Jsou napadeni a pronásledováni mimozemskou entitou, která jim nedá ani chvíli oddychu…



Český název: Unesení vetřelci

Režie: Matty Beckerman

Rok výroby: 2014

Délka: 85 min

Země: USA

 

Hrají:

Riley Polanski...(Riley Morris)

Jillian Clare...(Jillian Morris)

Corey Eid...(Corey Morris)

Katherine Sigismund...(Katie Morris)

Peter Holden...(Peter Morris)

Jeff Bowser...(Sean)

...a další


Kombinace found footage a mimozemšťani je pro mou maličkost doslova vražedná. Nejsem příznivcem ani jednoho z toho a tak jsem už dopředu tušil, že tohle prostě nebude film, u jehož sledování bych se nějak výrazně bavil. A nemýlil jsem se. Amatérský look roztřepané domácí kamery mi zas až tolik nevadil, alespoň to dalo takový „punc“ autentičnosti, ale poněkud mi lezli na nervy někteří členové naší rodinky. Jejich počáteční nadšení vystřídají hádky a následný zmatek alespoň trošku vylepšil jinak nějak záživnou atmosféru.

 

To si ale budeme muset počkat až k událostem u tunelu a opuštěná auta byli prvními signály, že se konečně začne dít něco zajímavého. Ty padající ptáky do toho moc nepočítám, protože tohle jsme už viděli tolikrát, že to nedokážu ani spočítat. Následovalo postupné snižování členů rodiny, objeví se buran ve své chatce a mimozemská bytost, pronásledující zbytek osazenstva. Vše pod taktovkou ne zrovna ostré kamery, takže dost často musíte tipovat, co že se zrovna odehrálo před vašima očima.

 

Lehce se přitvrdí, nastává zmatek, pobíhání z místa na místo, křik a další úprk. Navíc nemám rád happyendy, takže každá další postava která zmizela z děje, mi udělal jen radost. K po-titulkovým scénám se moc vyjadřovat nebudu, protože ony rozhovory s místními či experty šli úplně mimo mou pozornost a nějak závratně mě nezajímali. Tento film není vyložená katastrofa, ale ani žádné terno, které bych musel někomu doporučovat. Dle mého podprůměrná záležitost na jedno podívání.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat