0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 12. 2023

Poltergeist Activity (2015)

Než si koupíte nový dům, zjistěte si něco o jeho minulosti! Již stokrát ohrané téma, se zde nepěkně zadrhává…

David Prescott se po smrti své manželky, rozhodne přestěhovat na velšský venkov společně se svou dospívající dcerou. Dům vypadá na první pohled pěkně, ale ani to jim nezaručí šťastný a bezstarostný nový život. Vztah otce a dcery totiž moc nefunguje a má řadu trhlin. Katherine nalezne pod svou postelí starou panenku klauna jménem Otto a již od první noci začne slyšet divné zvuky a trápí jí noční můry. Otec jí moc nevěří, ale oba brzy pocítí na vlastní kůži, že s tímto místem není něco v pořádku. Nemají tušení o jeho temné minulosti ani děsivých událostech, které se zde odehrály. ZLO se chce zmocnit každého, kdo se do domu nastěhuje a nehodlá ho za žádnou cenu pustit ze svých spárů…



Režie: Andrew Jones

Rok výroby: 2015

Délka: 84 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Lee Bane...(David Prescott)

Natalie Martins...(Katherine Prescott)

Jared Morgan...(Hans Voltz)

Judith Haley...(Mrs. Blankenship)

Tricia Ford...(Ethel McKenzie)

...a další


Již samotný název ve mně nevzbuzoval příliš důvěry v dobrou podívanou a co teprve když jsem uviděl jméno samotného režiséra a mizerné hodnocení napříč internetem. Bylo mi už dopředu jasné, že půjde jen o další Jonesův céčkový nízkorozpočtový brak. A nemýlil jsem se. I zde se objevuje jeho „dvorní herec a zřejmě dobrý kamarád“ Lee Bane – moc nechápu, co na něm vidí, ale tady nepředvedl úplně tragický výkon. To se zase musí nechat. Bohužel to samé se nedá říci o samotném příběhu a jeho celkovém zpracování.

 

Byla to nuda od začátku až do samotného konce. Hororový fanda by očekával pořádné peklo – když už to mělo v názvu Poltergeist, ale dočká se jen několika rádoby lekaček, pár nadpřirozených Activit ať už od panenky či tajemné postavy v kápi s maskou na obličeji a několika rádoby scén, kde se objeví alespoň trocha náznaků nějaké atmosféry. Trošičku se přitvrdilo v samotném závěru, kde konečně někdo i zemře, dozvíme se o historii domu, otrocích, voodoo, vzpouře, je zde zmíněn otrokář Frederick Necros a jeho rodina, no a to bylo všechno přátelé. Po hodině a dvaceti čtyř minutách naběhnou celkem dlouhé závěrečné titulky a divák si tak může odškrtnout další položku ve své sbírce a zabědovat nad promrhaným časem nad touto blbostí.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat