0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 5. 2023

Hard Ride to Hell (2010)

Motorkářský gang očekávající příchod Antikrista, kterému chutná lidské maso a krev, jo tak tomu je lepší se vyhnout při návštěvě Texasu…

Tessa nedávno potratila a tak se nechala přemluvit svým přítelem Dannym, jeho bratrem a dvěma kamarády, aby s nimi vyrazila na výlet karavanem do Texasu a přišla na jiné myšlenky. Jedou mimo sezónu, takže kemp je téměř opuštěný, což jim vyhovuje. Setkávají se zde jen s potulným prodejcem nožů Bobem, který je varuje, aby byli opatrní. V okolí se totiž ztratilo několik lidí a brzy se ukáže, že jeho varování bylo oprávněné. Hned první večer se totiž stanou svědky satanistického rituálu a následné krvavého řádění gangu motorkářů, jejichž vůdce Jefé se považuje za nesmrtelného a ovládá černou magii. A jak už to tak bývá, skupinka přátel neujde jejich pozornosti a nastává boj o přežití. Lidské maso a očekáváné zrození Antikrista je totiž hnacím motorem pro gang násilníků, kteří se nezastaví před ničím…



Český název: Cesta do pekel

Režie: Penelope Buitenhuis

Rok výroby: 2010

Délka: 94 min

Země: USA

 

Hrají:

Laura Mennell...(Tessa)

Brendan Penny...(Danny)

Katharine Isabelle...(Kerry)

Miguel Ferrer...(Jefé)

Brent Stait...(Bob)

...a další


Kanadská režisérka a scénáristka Penelope Buitenhuis točí většinou pro televizní účely a její filmy mnohdy nedisponují příliš velkým rozpočtem a i z toho důvodu se většina z nich netěší příliš velké divácké oblibě ani hodnocení. Nejde ani tak o to, že by byli svým příběhem až tolik nezajímavé, ale jejich finální zpracování bývá dost často opravdu slabé. A tento kousek je toho bohužel zdárným příkladem. Přestože se tu objevilo několik známých tváří, ani ony nedokázaly film posunout alespoň do vod průměru.

 

Objeví se tu sice místy vcelku slušná atmosféra a ani gore není vyloženě marné, bohužel atmosféra i tempo filmu byli jako jízda na horské dráze. Některé pasáže neskutečně nudily, jiné byly docela zajímavé, nechybí v nich násilí, krev a nahota, umře tu i většina postava, ale stejně tak se zde dočkáme i celé řady otravných dialogů, hysterických výlevů a dost věcí je tu vyloženě překombinovaných.

 

Už jsem si zvykl, že v Texasu žije asi nejvíc nejrůznějších magorů (tedy alespoň co se filmů týče) a zdejší motorkářský gang taky nevypadal úplně marně. Jen si to chtělo s nimi více pohrát. Všechno ale vsadili na ujetost prodavače nožů, který patřil k tomu nejlepšímu, co nám tento film nabídl. Rozhodně se mi líbil víc, jak uječená postava Katharine Isabelle, která mi lezla neskutečně na nervy. Nebyla však jediná. Cesta do pekel tak sice zůstala před branami průměru, ale vyložená ztráta času to taky není. Pár slibných momentů – scén by se tu našlo.


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat