0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 5. 2023

Hazard Jack (2014)

Vietnamský veterán s posttraumatickým stresovým syndromem udělá krvavou čáru přes rozpočet partičce nadržených vysokoškoláků…

Partička vysokoškoláků v čele s pohlednou Bridget se rozhodne strávit víkend v polorozpadlé opuštěné nemocnici. Kromě alkoholu a sexuálních radovánek si zde hodlají užít i trochu toho adrenalinu v podobě paintballu, netuší však, že právě toho se jim dostane poněkud odlišnějším způsobem, než jaký měli v plánu. Tento objekt totiž slouží jako úkryt pro bývalého vietnamského veterána Jamese, který trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Ta u něj vyvolává záchvaty vzteku a agrese a nevítání návštěvníci brzy pocítí jeho hněv a touhu zabíjet! 



Režie: David Worth

Rok výroby: 2014

Délka: 82 min

Země: USA

 

Hrají:

Amanda Maddox...(Bridget)

Kevin James Sporman...(Earl)

Alison Lani...(Stella)

Macauley Gray...(Dillon)

Aimee Bello...(Lana)

Quincy Taylor...(James - Hazard Jack)

...a další


Námět vypadal slibně, bohužel zpracování bylo doslova tragické. Očekával jsem další průměrnou teen slasher podívanou s nabušeným magorem v hlavní roli, ale dostalo se mi hodně podprůměrné podívané s trochou toho násilí, chabou atmosférou a až amatérskými hereckými výkony. Bylo to sice okořeněné trochou té nahoty a gore, ale většina scén (vražd) se odehraje mimo záběr kamery a gumová ruka či uříznuté hlavy to už moc nezachránily.

 

Zvláště když je divák nucen sledovat víc jak polovinu filmu pařící omladinu a poslouchat jejich debilní dialogy. Hlavní záporák vypadal v té kukle celkem dobře, namakané hovado, co se rádo ohání mačetou, bruskou či drážkovací frézou, nebo vezme co je zrovna po ruce, jenomže většina vražd se odehraje mimo záběr (to už jsem ale psal) a místo toho aby divák sledovat jak porcuje své oběti, tak kamera zabere vrahův biceps, helmu na hlavě, krev na zdi a rychle se zase přesune na jiné místo. Tím samozřejmě trpěla i samotná atmosféra, která až na pár záchvěvů téměř stagnovala a krčila se někde v koutě.

 

Poslední třetina filmu už byla trochu lepší, ale i tak bude nejeden divák nevěřícně kroutit hlavou, nad čímže to zase ztrácel svůj drahocenný čas. Zázraky se totiž nekonali a já můžu narovinu říci, že tenhle film vytěžil ze svého možného potenciálu úplné minimum.


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat