0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 5. 2023

Awaken (2015)

Řada známých tváří ještě neznamená cestu k úspěchu. Zvláště když vám film nabídne dosti jalovou podívanou s trochou té akce a násilí…

Kickboxerka Billie se vydává hledat svou ztracenou sestru. Padne však do pasti, je omráčena a následně se probouzí na neznámém ostrově. Zde se setkává se skupinou vystrašených lidí, kteří se zde skrývají před vojáky, jenž pracují pro organizaci, která na černém trhu kšeftuje s lidskými orgány. Ač má sama zkušenosti z armády, bez pomoci ostatních se z dobře hlídaného ostrova nikdy sama nedostane…



Režie: Mark Atkins

Rok výroby: 2015

Délka: 89 min

Země: USA

Alternativní názvy: A Perfect Vacation, Left To Die

 

Hrají:

Natalie Burn...(Billie Kope)

Jason London...(Rich Napier)

Daryl Hannah...(Mao)

Vinnie Jones...(Sarge)

Edward Furlong...(Berto)

Michael Copon...(Nick)

Christa Campbell...(Kat)

Robert Davi...(Quintin)

...a další


Tento film je na internetu možné nalézt hned pod třemi názvy. Na úvod je potřeba říci, že ač se zde objevila celá řada známých tváří, tvůrci zrovna velkým rozpočtem nedisponovali a bylo to znát. Kvalitou neoplýval ani samotný scénář a na nás tak čeká dosti podprůměrná akční podívaná, okořeněná o několik bojových scén, přestřelek, pěstních soubojů, ale fandové hororového žánru doslova ostrouhají. Hororových prvků tu je minimum, atmosféra taky za moc nestojí a těch pár zlomených končetin a vazů, kulek do čela a jeden útok žraloka to už moc nezachrání.

 

Ve vedlejších rolích se tu objevila celá řada známých herců a hereček (Edward Furlong, Daryl Hannah, David Keith, Michael Paré, Robert Davi, Christa Campbell a další), ale ti neměli pořádně co hrát. Prostoru dostali minimum a tak celou pozornost pro sebe vzala Natalie Burn, její dva společníci a proti nim hlavní záporák filmu boháč Jason London a nekompromisní velitel vojáků Vinnie Jones, kteří zajistili alespoň nějaké procentuální ohodnocení. Jinak to totiž byla především podprůměrná záležitost.

 

Bez špetky originality a alespoň několika záživných scén, však dnes už nelze pomýšlet na nějaký úspěch. Linka s lidskými orgány byla odbytá, stejně jako finální rozzuzlení. Jediné co opravdu zachraňovalo situaci, bylo pěkné exotické prostředí a hudební doprovod, který nebyl zas až tak špatný. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat