0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 5. 2023

Alien Predator (2018)

Rovnou zapomeňte na Vetřelce či Predátory, tohle je jen další céčková záležitost od Asylum…

Do honduraského národního parku Patuca spadne neidentifikovatelný létající objekt. Z nedaleké tajné americké základny je na místo vyslán průzkumný tým, který se ovšem padne do léčky, kterou zřejmě přežil jen jediný člen. Velitel Adrian požádá svého nadřízeného o záchrannou akci, ale je odmítnut. Poruší rozkaz, složí skupinu dobrovolníků a vydává se do džungle na vlastní pěst. Brzy však i oni přijdou do kontaktu s neznámými útočníky a jejich počet se začne snižovat. Přeživší záhy odhalí, že pro nim stojí něco – někdo, kdo nepochází z planety Země…



Režie: Jared Cohn

Rok výroby: 2018

Délka: 87 min

Země: USA

 

Hrají:

Dutch Hofstetter...(Brooks)

Xavi Israel...(velitel Adrian)

Alex West...(Plante)

Brandon Brown...(Carter)

Amanda Rivas...(Alvarez)

Katy Bentz...(Faulk)

...a další


Původně jsem měl v plánu, si dneska pustit nejnovějšího Predátora (Kořist), ale během hledání v přeplněném disku, jsem náhodou narazil na tento kousek. Hned jak jsem zjistil, že jej má na svědomí společnost Asylum ve spolupráci se Syfy, mi bylo jasné, že tady o nic světoborného nepůjde. Ba naopak. A opět jsem se nemýlil. S Predátorem či Vetřelcem to nemá skoro nic společného, snad jen to, že se skupina vojáků vydává na záchranou misi do „džungle“ – no tady to byl spíše les.

 

Děj samotný moc kvalitní podívané nenabídne, stejně tak originální zápletku nebo dech beroucí speciální efekty. To je všem asi jasné. Místo toho jde o přehlídku chabých hereckých výkonů, nudných dialogů, špatných efektů a téměř nulové atmosféry. Lidi v hadrách z army shopu a s chrániči co se používají při jízdě na kolečkových bruslích či skateboardu, pobíhající sem a tam, světelné (laserové) střely, trocha toho spáleného masa a rádoby mimozemské stvoření v černém brnění. Inu další podprůměrná céčková podívaná.

 

Postavy se chovají debilně, následuje jedna hloupost za druhou, že u toho bude divák jen kroutit nevěřícně hlavou, nad čímže zase ztrácí svůj drahocenný čas. Tyhle ty levné mockbustery vznikají jen z důvodu toho, že se blíží premiéry očekávaných titulů a tak se jejich tvůrci snaží parazitovat na známých názvech a vydělat nějaký ten dolar pro sebe. Ona se vždycky najde nějaká ta duše, která si jejich filmy koupí – nebo jde prostě jen o příznivce levných céček.

 

Alien Predator je dost zavádějící už jen svým názvem. Ve své podstatě divákům nic moc zajímavého nenabídne. Prostě jen další levná blbost od Asylum.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat