0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 3. 2015

Basket Case 3 The Progeny (1992)


Unesli mu jeho potomstvo a tak Belial musí šáhnout ke krvavé odplatě.

Po předchozích událostech a šílenému chování je Ruth nucena Duana zavřít do svěrací kazajky a zamknout na samotce. Belial se má však brzy stát otcem, což znamená, že se všichni vydávají do vzdáleného města za strýčkem Halem. Všichni – to znamená Ruth, Duane, Belial, jeho těhotná „žena“ a ostatní monstra. Duane se však stále snaží spojit se svým bratrem a tak předstírá, že se už dal psychicky dohromady a uteče za dcerou místního šerifa, do které se zakoukal. Je však zatčen místními zástupci šerifa a ti následně chtějí dostat i Beliala kvůli tučné odměně za jejich dopadení. Vymyslí šílený plán, ale ten se jim vymkne z rukou. Proto se rozhodnou unést právě narozené potomky Beliala, čímž si podepíší rozsudek smrti. Monstrum z proutěného košíku totiž rozpoutá další krvavou pomstu, které nebude nikdo ušetřen.



Režie: Frank Henenlotter
Rok výroby: 1992
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Kevin Van Hentenryck…(Duane Bradley)
Annie Ross…(Ruth)
Gil Roper…(šerif)
Dan Biggers…(strýček Hal)
Jim O'Doherty…(malý Hal)
…a další

Jak se říká: Do třetice všeho dobrého a zlého…Tady bych to viděl na nerozhodný výsledek, protože třetí díl má několik velice slibných momentů, ale zároveň i spoustu nezáživných pasáží. Rozhodně bych ho však nepasoval do role nejhoršího dílu ze všech, protože co se kvality týče, tak je zhruba na stejné úrovni jako předešlý druhý díl. Opět se nám tu spojila černá komedie s amatérskými gore efekty, která v určitých pasážích nevypadala vůbec špatně. Bohužel první polovina filmu tak zajímavá není a občas i dost nudí. Připadalo mi, že  Henenlotter už vyloženě rezignoval na všechno, co se hororového žánru týče.

Cestování monster autobusem mě totiž absolutně nebavilo a popravdě bych spíše přivítal, kdyby se tu už neobjevili. Jejich role zde už byla stejně dost podřadná. Naštěstí se to v druhé půlce zlepšilo a s nástupem policistů se dostavila i řádně ujetá (bizarní) show, přesně jako v prvním díle. Jejich postupný masakr mě dokázal pobavit a ani samotné speciální efekty, nebyli vyloženě špatné. Samozřejmě z toho byl cítit opět amatérismus, ale ti co viděli předchozí dva díly, si už na to jistě zvykli. Masky byly opět krásně gumové, nicméně za nejlepší scénu musím označit zabití černocha. Tady se chlapci pořádně vyřádili. 


Navíc Belial konečně zase zdivočel a jeho řádění značně zvýšilo celkovou úroveň filmu. To už se však nedá říci o jeho bratrovi. Přijde mi, že i jeho postava zde byla tentokrát dost utlačena do pozadí, což byla škoda. Henenlotter mě však tentokrát spíše zklamal ve své touze, napěchovat do filmu co nejvíce ze svých úchylných choutek a představ – které se mu ovšem zvrhly v přehlídku těžko stravitelného příběhu, který nebyl ani moc zábavný – tedy až na již zmiňovanou druhou polovinu. Právě ta zachránila celý film od totálního fiaska. Dám tomu opět průměrné hodnocení, ale s velkým vykřičníkem.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat