0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 11. 2014

Annabelle (2014)


„Prequel“ k filmu The Conjuring? Snad, ale jinak pěkná ztráta času…

Těhotná Mia dostane z lásky od svého manžela Johna darem panenku v bílých šatech. Perfektně se jí hodí do sbírky, kterou hodlá vyzdobit dětský pokojíček. Oba se už nemůžou dočkat narození svého prvního potomka, ale jejich rodinnou idylku naruší dvojice psychopatických zabijáků (členů satanského kultu), kteří nejprve brutálně zavraždí jejich sousedy a následně napadnou v jejich domě i je samotné. Oba jsou zneškodněni, ale žena ještě stačí v dětském pokojíčku spáchat sebevraždu a umírá s panenkou v klíně. Od té chvíle se však začnou dít v jejich domě podivné věci. Jakoby se někdo nebo něco snažilo sáhnout na život nejen Mie, ale i dítěti. Manželé se proto brzy po porodu rozhodnou odstěhovat, ale teror brzy započne znovu…



Režie: John R. Leonetti
Rok výroby: 2014
Délka: 99 min
Země: USA

Hrají:
Annabelle Wallis…(Mia)
Ward Horton…(John Gordon)
Alfre Woodard…(Evelyn)
Tony Amendola…(Otec Perez)
Eric Ladin…(Detektiv Clarkin)
…a další

Kdybych si před puštěním filmu nepřečetl kousek průvodního textu, ani bych v něm zřejmě nehledal spojitost s The Conjuring. Popravdě jsem zas až tak moc nedával pozor při prohlídce prokletých „artefaktů“ manželů Warrenových, ale jelikož se mi Wanův film líbil, byl jsem zvědavý jak tento „prequel“ dopadl. Označení  spin-off slyším snad prvně. Režisér a hlavně kameraman Leonetti mi zas až tak cizí není a doteď jsem si jeho práci spíše pochvaloval, to se však tímto kouskem rapidně změnilo. To si snad někdo udělal prdel, že něco takového vůbec vzniklo ne? Tuto otázku jsem si během prvních 50. minut řekl několikrát, protože nabídnutý děj byl nezáživný až běda a po hororu ani památky, natož pak po slibovaných lekacích scénách.



Pomalu unuděn k smrti jsem si otvíral jednoho lahváče za druhým a vzdychal nad pomalu ubíhající časomírou. Tomuhle že dělal Wan produkci? Vlekoucí se rodinné drama mě pomalu uspávalo a rozhodně to nějak neoživila ani ona dvojice satanistů. Pořád jsem očekával postupné gradování atmosféry a slibované napětí, ale ono nic. Pardon zhruba od 51 minuty se tu na dvě minuty pokusil režisér zamachrovat s dvěma lekacími scénami, ale pak zase až do tmavého sklepení nic. Tak tomuhle se tedy říká novodobá duchařina? Hm ke konci si pánové od filmu vzpomněli, že točí vlastně horor a tak nám nabídli další várku provařeného klišé a konečně se objevily závěrečné titulky.


Asi nejvíce mě zklamala přítomnost a hlavně využití panenky. Chucky byl oproti ní machr a hotový „plast“ na zabíjení, ale tady Annabelle sloužila jen jako druhořadá dekorace. Na tohle jít do kina, tak tam ze zlosti asi rozkopu pár sedaček a vstupní dveře. Jediné pozitivum vidím v hereckém výkonu a hlavně vzhledu Annabelle Wallis. No a ještě nesmím opomenout hudební doprovod, ve kterém má prsty Joseph Bishara. Tuhle podprůměrnou podívanou už vidět nikdy nepotřebuju, protože jsem tu nenašel zhola nic, proč bych si to musel pustit ještě někdy znovu.


Hodnocení:
35%

1 komentář:

  1. Film je bez nápadu,bez originality a s klasickým šablónovým scenárom.Má pár atmosferických vychytávok,ktoré boli dobre prepracované.Problém ale vidím v scenári bol totálne jeblí,lebo niektoré veci boli nedomyslené a filmu to znížilo úroveň. Niektoré lakačky boli vydarené.Keby tu nebolo pár kokotín,tak film by bol parádny.Ale takto nič výnimočné,len priemer v duchárskych hororoch.Peter12

    OdpovědětVymazat