0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 11. 2014

See No Evil (2006)


Kane má kromě wrestlingu tuze rád lidské oči…

Před čtyřmi roky byl policista Frank Williams společně se svým kolegou ve zdánlivě opuštěné budově napaden psychopatem, který svým obětem vydloubával oči. Pachatel nikdy nebyl dopaden, parťák zemřel a on přišel o ruku. Nyní pracuje jako dozorce mladých delikventů a nyní dostal za úkol, aby vzal jednu skupinu do opuštěného hotelu Blackwell, který mají důkladně vyčistit a za odměnu jim sníží trest. Partička výrostků to bere jako možnost si trochu zadovádět, ale nikdo z nich netuší, že se v několika patrové budově skrývá psychopatický zabiják. 



Český název: Neviditelné zlo
Režie: Gregory Dark
Rok výroby: 2006
Délka: 84 min
Země: USA

Hrají:
Glenn Jacobs…(Jacob Goodnight)
Samantha Noble…(Kira)
Christina Vidal…(Christine)
Michael J. Pagan…(Tye)
Luke Pegler…(Michael)
…a další

Už je to hodně dlouho, co jsem viděl tento film a tak teď když vzniklo jeho pokračování, jsem uznal za vhodné si jej pustit znovu. Bohužel ani tentokrát mě film nějak výrazně neoslovil. Wrestlingová federace potřebovala někde ulít prachy a tak se vrhla na natáčení filmů, což by ještě vůbec nemuselo být špatné, kdyby se těchto projektů ujmuli zkušení filmaři. Gregory Dark se sice snažil vzbudit u diváků hrůzu, k čemuž mu mělo domoci angažování Kanea, jenomže tahle hora svalů je především zápasník nikoliv herec, což bylo na první pohled znát. Přitom začátek nevypadal vůbec špatně, jenomže následně se začala kupit jedna chyba za druhou.



Vydloubávání očí, tajné chodby a oboustranná zrcadla – to všechno bylo v pořádku, jen to prostě chtělo okořenit děsivou atmosférou a pořádnou dávkou napětí, což se tvůrcům moc nepodařilo. Klišovitá šablona příběhu jim to ani moc nedovolovala a tak je divák nucen sledovat další tuctovou zápletku o postupném vyvražďování partičky teenagerů, kteří se chovají opravdu hloupě. Kolikrát jsme tohle už viděli? No popravdě mnohokrát. Proč se proboha každý musí schovávat do první místnosti, kde jsou otevřené dveře, místo aby sprintoval z objektu pryč? Jak to že nikdo neslyší, že o kus dál je mordován jejich kamarád? Samozřejmě nesmí chybět ani zvonění telefonu zrovna v tu nejnevhodnější chvíli.


I já patřím k těm, kterým se líbili flashbacky z minulosti, nicméně na druhou stranu nejsem zrovna velkým fandou pobožných keců okolo. Myslím si, že kdyby si tam zahrál takový Undertaker bylo by to určitě lepší. Sám osobě má (měl) mysteriózní charisma rozhodně větší než Kane. I z něj šel místy trochu strach, když se oháněl sekyrou či hákem, ale postupem času začal přehrávat až běda. Společně s jeho slabým výkonem se dostavil i pokles atmosféry. Ke konci mě film už moc nebavil. I proto nemůžu dát ani na druhý pokus alespoň průměrné hodnocení. Bohužel.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat