0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 3. 2013

Ticks (1993)

Marihuana, steroidy a klíšťata, to snad ani nejde k sobě. Nebo jo?

Skupina problémových dětí vyráží pod dohledem manželského páru terapeutů na „ozdravný“ pobyt do přírody. Místními jsou varování, aby se při svých procházkách lesem vyvarovali zbytečnému čmuchání, protože v lesích mají údajně skrytou pěstírnu marihuany pěkně tvrdí hoši. To by však ještě nebyl žádný problém, kdyby tito „muži mimo zákon“ nepoužívali při svém pěstování hnojivem obsahujícím steroidy. Díky těmto látkám totiž zmutují lesní klíšťata do velkých rozměrů a jejich touha po krvi tímto ještě vzroste…

Český název: Klíšťata
Režie: Tony Randel
Rok výroby: 1993
Délka: 85. min
Země: USA
Alternativní název: Infested

Hrají:
Seth Green …………….(Tyler Burns)
Rosalind Allen …………(Holly Lambert)
Ami Dolenz …………….(Dee Dee Davenport)
Alfonso Ribeiro …………(Darrel 'Panic' Lumley)
Virginya Keehne …………(Melissa Danson)
…a další



Ani nevím, proč jsem se tomuto „zvířecímu“ hororu tak dlouho vyhýbal, ale zřejmě mé váhání ovlivnilo nepříliš lichotivé ohlasy. Dnes jsem se to však rozhodl napravit a ani moc nelituju. Zas až takový průser to nebyl. Je sice pravdou, že bych to spíše zařadil do hororové komedie, protože jsem se tu spíš dost nasmál, než aby mne svírala hrůza či děs, ale i tak se tu dá nalézt několik povedených scének. Navíc ani zmutovaná klíšťata nevypadala nejhůře (samozřejmě žádná extra podívaná to nebyla), ale neokoukaný nápad se cenní dvojnásob. Jen se scénárista mohl trochu více odvázat a „sejmout“ více postav. Některé tu byli totiž jen dopočtu.
No a právě nezajímavé charakteristiky jednotlivých osob byly asi tím nejslabším článkem. Jediný kdo si mou pozornost opravdu zasloužil, byl Seth Green. I tak si ovšem myslím, že nejde o ztrátu času. Už v raném mládí jsem byl varován, že marihuana, ostatní drogy a steroidy nejsou dobrá věc – no u toho prvního začínají poslední dobou hodně polevovat, nicméně proč si trošku neokořenit zápletku. Nicméně si režisér mohl trošku „šlehnout“ a pokusit se alespoň trochu navodit napětí, díky kterému by atmosféra dostala hned lepší grády.

Tahle to totiž bylo místy dost sterilní, pokud nepočítám souboj černocha s vidláky a finální zrození velkého klíštěte. Právě tyto dva momenty zapříčinili, že budu tento snímek hodnotit alespoň průměrným ohodnocením. Podobné „béčka“ či snad už (céčka) mnohdy spoléhají hlavně na nahotu (aby upoutali alespoň mužskou část diváků), ale tady nic nebylo, čímž mají u mne menší mínus. Nicméně tato oddechovka svůj účel splnila: alespoň jsem se trochu pobavil a utvrdil se v tom, že nějaké očkování proti klíšťatům je stejně na hovno…


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat