0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 3. 2013

Fist Of Jesus (2012)


I sám Ježíš není neomylný. Chtěl oživit mrtvého, místo toho rozpoutal zombie invazi, kterou teď za pomoci svého „věrného“ Jidáše musí za každou cenu zastavit…

Ježíš si vyslechne nešťastného Jacoba, který je zdrcený smrtí svého Lázara. Nabídne se, že s pomocí boží vrátí jeho syna zpět mezi živé. Jelikož to však dělá poprvé, stane něco neočekávaného. Lázaro se sice probudí, ale stane se z něj zombie. Během okamžiku napadne svého otce a následně se i zbytek přihlížejících promění v hordu nemrtvých. Ježíš společně se svým „věrným“ Jidášem musejí bojovat o holý život a napravit co se dá…



Festivalový název: Pěst Ježíšova
Režie: David Muňoz, Adrián Cardona
Rok výroby: 2012
Délka: 15. min
Země: Španělsko

Hrají:
Marc Velasco  ……………( Jesus)
Noé Blancafort ……………(Judas)
Salvador Llós ……………...(Jacobo)
Victoria Roldán ……………(Sara)
Roger Sotera ………………..(Lázaro)
…a další



Opravdu jsem se na tento španělský krátkometrážní snímek těšil, zvláště po všech těch chvalitebných komentářích na internetu a faktu, že jej mají na svědomí tvůrci mého oblíbeného shortu Brutal Relax, jenže po jeho zhlédnutí jsem lehce rozčarován. Je sice pravdou, že i zde se dočkáme celé řady humorných a černým morbidním humorem nabitých situací, ale zároveň s těmito klady přichází i řada záporných prvků. Především se to tu hemží (nelogičností), která je s radostí nahrazena samolibým gore masakrem, jenž je ovšem tentokrát dost stereotypní. Určitě se mnou řada lidí nebude souhlasit, ale Brutal Relax byl o třídu lepší.
„Brát všechno s humorem“ to je určitě tvůrčí myšlenka, kterou se sice asi nebudou řídit někteří pobožní (především pak z historického hlediska), ale jinak jsem rád, že potom otravném tlachání v úvodu, se hned přešlo na věc. Využití ryb v praxi bylo super, jenže srandovní mi to přišlo jen při prvním použití (stejně jako piraňa). Jenže ono to pořád pokračovalo, rádoby oranžová krev stříkala a stříkala, hodně průměrné gore nepřicházelo s žádnou pořádnou obměnou a nerad to přiznávám, místy jsem se začal i nudit.

Každopádně nechci nikoho odrazovat, to určitě ne. Pokud máte rádi podobné úlety, zombie kousky a morbidní scény je to pro vás jako stvořené. Jen to do toho nechoďte s příliš velkým očekáváním, abyste potom nedopadli jako já. Jen si opravdu nedokážu představit, jak z tohohle chtějí tvůrci ještě vytvořit celovečerní film. Pokud k tomu skutečně dojde, milerád ho asi vynechám. Asi nejvíce se mi líbilo využití rybí páteře – to byl vážně luxus. 


Hodnocení:
60%


Žádné komentáře:

Okomentovat