0-9 (45) A (128) B (184) C (181) D (195) E (48) F (100) G (103) H (164) I (73) J (50) K (56) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (297) T (110) U (37) V (59) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 6. 2024

Slaughterhouse Rulez (2018)

Někdy ani známá jména nedokáží udělat z podprůměrného příběhu kvalitní hororovou komedii…

Slaughterhouse je elitní internátní škola, která se těší velké popularitě. Panují zde však tvrdá pravidla a chlapci i dívky jsou vedeni přísnou rukou starších žáků i samotného ředitele. Mladík Don to brzy pozná na vlastní kůži, ovšem společně se zbytkem žáků i vedením školy budou postaveni před mnohem děsivější zkoušku. V tamních lesích se právě provádí kontroverzní těžba podzemního plynu a vrt způsobí hotovou katastrofu. Uvolní totiž z hlubin krvelačná monstra, které rozpoutají hotový masakr, jemuž nezůstane ušetřen vůbec nikdo. Pokud chtějí přežít, musí začít spolupracovat a odhodit všechny předsudky i staré křivdy…



Český název: Školní nářez

Režie: Crispian Mills

Rok výroby: 2018

Délka: 104 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Finn Cole...(Don Wallace)

Asa Butterfield...(Willoughby Blake)

Hermione Corfield...(Clemsie Lawrence)

Simon Pegg...(Meredith)

Nick Frost...(Woody Chapman)

Michael Sheen...(ředitel "Netopýr")

Margot Robbie...(Audrey)

...a další


Rozporuplná britská hororová komedie, která se snažila nalákat na několik známých a oblíbených tváří, ale se samotným příběhem u diváků tvůrci moc nepochodili. A já se tomu ani moc nedivím. Větší polovina filmu totiž spíše než horor připomínala tuctovou teen komedii ze školního prostředí, kde jsou nováčci škatulkováni a šikanováni staršími žáky, nechybí kráska, třídní podivín /rebel, ještě podivnější učitelé – ředitel a samozřejmě nesmí chybět ani universitní tajemství.

 

To zdejší je situováno do podivné těžby v lesích za školou a smrti jednoho z žáků. Dojde k narušení zeminy a úniku smrtícího nebezpečí. Teprve v tu chvíli se dostaví i hororová podstata filmu. Krvelační tvorové rozpoutají jatka, nechybí gore v podobě uhryznutých končetin a hlav a všichni přeživší se musí spojit, aby zachránili své životy. Bohužel efekty nebyli zrovna vydařené – přesto ne nejhorší. Trošku se zlepšila i celková atmosféra a nemůžu říci, že bych se ve druhé polovině nebavil. Najde se zde i několik vydařených hlášek (sprostých jak jinak) a humorných situací.

 

Trojice Frost, Pegg a Sheen měla být zárukou kvality a přestože se snažili, znám několik lepších filmů, ve kterých se objevili. Tady plnili jen vedlejší úlohy a hlavní pozornost se dostala mladým tvářím (Cole, Butterfield či Hermione Corfield), kteří odvedli jakžtakž snesitelné výkony, ale velkými tahouny prostě nebyli. Taková přítomnost Margot Robbie (mé oblíbenkyně) byla zcela zbytečná. Šlo jen o další reklamní trik, ale její „štěk“ nestojí za řeč. Podívat se na tento film určitě dá, újmu na zdraví si neodnesete, ale nic světoborného to tedy není.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat