0-9 (45) A (128) B (184) C (181) D (195) E (48) F (100) G (103) H (164) I (73) J (50) K (56) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (297) T (110) U (37) V (59) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 6. 2024

Secrets of the Summer House (2008)

Snad každá rodina má nějaké to tajemství, ale co když v něm figuruje pomstychtivá kletba a podivná úmrtí všech mužských potomků…

Bostonský právník George Wickersham IV se společně se svou ženou malířkou Nikki vydává do rodinného letního sídla na soukromém ostrově nedaleko pobřeží Maine, který patří jeho rodině. Jeho otec zde totiž právě zemřel za podivných okolností a tak chtějí vyřídit pohřeb a nemovitost prodat. O tomto místě kde vyrůstal, totiž mezi místními kolují strašidelné historky a mluví se o kletbě, která je uvržena na všechny mužské potomky jeho rodu. Nikki je však místem doslova fascinována a hodlá zde čerpat novou inspiraci pro své obrazy. Svého muže přesvědčí, aby se domu a pozemku zatím nezbavoval. Dojde však k podivné nehodě, po které zůstává George v kómatu. Zoufalá Nikki začne pátrat v minulosti rodiny svého manžela i tohoto místa a začne odkrývat děsivé tajemství, které nikdy nemělo vyplout na povrch…



Český název: Tajemství rodinného sídla

Režie: Jean-Claude Lord

Rok výroby: 2008

Délka: 86 min

Země: USA / Kanada

Alternativní název: Summer House

 

Hrají:

Lindsay Price...(Nikki Wickersham)

David Haydn-Jones...(George Wickersham IV)

Sadie LeBlanc...(Margie Mancuso)

Niall Matter...(Peter Hughes)

Nicole Jones...(Kimmika)

...a další


Tento televizní film připomíná spíše příběh ze seriálu Věřte nevěřte, než aby se jednalo o čistokrevný horor. To je potřeba zmínit hned v úvodu. O tento žánr se lehce otírá jen díky duchařské vložce a samotné rodinné kletbě. Navíc trvá docela dlouho, než se v něm začne dík něco skutečně nadpřirozeného. Zpočátku to totiž spíše vypadá na kombinaci dramatu a krimi. Nechybí trocha romantiky, dojde k pár podivných okolnostem, přichází oprava domu a teprve s nálezem starého deníku, se začne pátrat v minulosti manželových předků a samozřejmě nesmí chybět ani téma otroctví.

 

Atmosféra tak v první polovině (kromě úvodu) moc záživná vskutku nebyla. No ne že později by tvůrci rozpoutali jakési „nadpřirozené dusno“, ale já se třeba u tohoto filmu ani moc nenudil. Prostředí bylo pěkné, hlavní herečka taky (Lindsay Price je pohledná ženská a předvedla i docela slušný herecký výkon), linka s otroky a zakázanou láskou však mohla nabídnout více zajímavých vzpomínkových scén. Dost se tu však tvůrci drželi při zemi. Inu dalo se z toho vytěžit rozhodně více.

 

Tajemství rodinného sídla se tak nikdy nestane žádnou peckou a mnohým brzy vyšumí zakrátko z paměti. Vyloženě špatné to není, ale ani nic extra záživného. Musím souhlasit, že jde o podprůměrný televizní film na víkendové odpoledne, když venku prší a vy nemáte doma zrovna do ničeho jiného „píchnout“. Existuje totiž celá řada mnohem lepších filmů o strašidelných domech nebo rodinných kletbách. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat