0-9 (45) A (128) B (184) C (181) D (195) E (48) F (100) G (103) H (164) I (73) J (50) K (56) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (297) T (110) U (37) V (59) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 6. 2024

Nightmare at the End of the Hall (2008)

Co se před léty skutečně stalo na internátní škole? Spáchala kamarádka opravdu sebevraždu, nebo byl za její smrt odpovědný někdo jiný…? 

Mladá spisovatelka Courtney se vrací zpět na internátní školu Douglas Academy, kde sama předtím studovala coby učitelka. Před 17 lety zde spáchala její nejlepší kamarádka Jane za podivných okolností sebevraždu a tato událost jí donutila napsat svou úspěšnou knihu. Pořád cítí, že jí něco dluží. Sama však od té doby trpí psychickými problémy, na které bere léky. Počáteční nadšení však vystřídá zděšení v podobě nové studentky Laurel, která jakoby byla reinkarnací Jane (dívka je jí neskutečně podobná). Jde o nějaké znamení? Jak to že Laurel zná některé detaily z kamarádčina života? Proč Courtney začínají trápit děsivé noční můry, ve kterých se neustále zjevuje Jane? Žádá si snad její duch konečně spravedlnost a odhalení pravdy, co se tehdy v kumbálu na konci chodby stalo?…



Režie: George Mendeluk

Rok výroby: 2008

Délka: 88 min

Země: Kanada

 

Hrají:

Sara Rue...(Courtney)

Jacqueline MacInnes Wood...(Laurel / Jane)

Duncan Regehr...(Ian)

Kavan Smith...(Brett)

Amber Borycki...(mladá Courtney)

...a další


Další televizní kousek z kanadské produkce, který se hororového žánru týká jen opravdu okrajově. Spíše bych ho označil za mysteriózní drama s prvky nadpřirozena. Smůlou je, že ani zde nám není nabídnuta bůhvíjak originální a zajímavá zápletka. Pár pozitiv bych na ní našel, ale to s čím přišla scénáristka, se režisérovi prostě nepodařilo předvést před kamerou tak, jak by bylo potřeba. Zvláště pak tak, aby to bylo zajímavé pro samotného diváka.

 

Propojují se zde dvě časové linky – přítomnost a vzpomínkové scény z minulosti, které v samotném závěru odhalí, co se tehdy na škole skutečně stalo. Postupně nám jsou podsunuty nejrůznější indicie a především se snažili diváka udržet v nejistotě, zda má nová studentka skutečně něco společného s mrtvou Jane (jde o její reinkarnaci, či snad měla mladá dívka nějaké tajemství, o kterém nikdo nevěděl?), nebo si jen psychika pohrává se samotnou Courtney, kterou tíží svědomí?

 

V několika okamžicích se dostaví i docela zajímavá atmosféra, ale povětšinu času se bude divák spíše trochu nudit. Nepomohl tomu ani nějak oslnivý způsob natáčení (kamera, střih), ani samotné herecké výkony většiny zúčastněných. I z toho důvodu hodnotím tento film spíše jako podprůměrnou televizní podívanou na víkendové odpoledne, která vám za krátko prostě vyšumí z paměti.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat