0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

8. 6. 2024

Dead Cert (2010)

Upíři mu zabrali klub a to si bývalý boxer a gangster Freddy líbit rozhodně nenechá…

Bývalý boxer a gangster Freddy vede nyní v Londýně pánský noční klub, kde kromě striptýzu nabízí klientele i tajné zápasy. Se svou manželkou Jen se marně pokouší počít dítě, ale to se ukáže býti jejich nejmenším problémem. Jednoho večera do klubu vstoupí rumunský gang, který vede tajemný Dante Livenko se zajímavou nabídkou. Jeden zápas – Freddy může získat milion liber, když však jeho muž prohraje, klub získají oni. Dojde tedy k zápasu, ale Freddyho švagr prohraje a z nezvaných hostů se navíc vyklubou upíři, kteří ihned ovládnou celý klub i s personálem. Freddy je odhodlán získat zpět svůj majetek a tak se s několika kumpány a lovcem upírů Masonem vydají na krvavou cestu pomsty…



Režie: Steven Lawson

Rok výroby: 2010

Délka: 92 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Craig Fairbrass...(Freddy Frankham)

Lisa McAllister...(Jen Frankham)

Steven Berkoff...(Kenneth Mason)

Billy Murray...(Dante Livenko)

Jennifer Matter...(Tatiana)

Janet Montgomery...(Giselle)

Dexter Fletcher...(Eddie Christian)

...a další


Přiznám se, že samotný námět mě docela zaujal, stejně jako herecké obsazení. Bohužel se z toho vyklubala jen další podprůměrná akční upířina s nepříliš kvalitními speciálními efekty, chabou atmosférou a minimem zajímavých scén. Největším lákadlem pro mne bylo jméno Danny Dyer (už jsem viděl pár kousků, v nichž hrál a vždy mě svými výkony zaujal), jenomže tady dostal jen malý bezvýznamný štěk v samotném závěru. Takže v tomto ohledu obrovské zklamání. Takže jsem si musel vystačit se zbytkem osazenstva v čele se Stevenem Berkoffem, Billym Murraym, Dexterem Fletcherem nebo Janet Montgomery.

 

Akčních scén (soubojů) tu bylo docela dost, jenomže díky neschopnosti tvůrců, ne moc velkému rozpočtu a mrzkým trikům, se žádné galapředstavení nekonalo. Nevím, ale asi se moc nedívali na jiné filmy o upírech, protože když už někdo upíra probodl kůlem do srdce či byli doslova pokropeni svěcenou vodou – téměř nic se nestalo (jen se svezli k zemi, žádné rozprsknutí, shoření, no prostě nic). Navíc tu většina z nich ani moc nesála krev, ale začala trhat a následně okusovat lidské údy – to jako fakt? Jen jsem nevěřícně hleděl a neustále si říkal, že si snad dělají prdel…

 

Nezachránilo to ani několik pěkných bab v podobě striptérek (stejně žádná nahota nebyla), ani nelítostná upírka Jennifer Matter. Párkrát jsem se přistihl, jak zoufale pokukuji po časomíře a doufám, že tohle upíří utrpení už skončí. Ke konci filmu se to ale trošku zlepšilo. Přišel sice chaotický masakr obou znepřátelených skupin, ale jistá pachuť nechutenství i tak zůstala. Doporučovat vám tento film určitě nebudu. Já si tak můžu odškrtnout další položku ze své sbírky, ale znovu se už k tomuto filmu nejspíš nikdy nevrátím. Není jediný důvod.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat