0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

2. 6. 2024

Hubie Halloween (2020)

Salemský otloukánek zažije nejpodivnější Halloween svého bázlivého života…

V městečku Salem žije laskavý leč poněkud přitroublý Hubie, který je šikanován většinou obyvatel a každý den se stává terčem jejich posměchu. Žije se svou matkou, pracuje v místních lahůdkách, má ze všeho strach, je majitelem univerzální termosky a již od školy je zamilován do pohledné Violet, nyní rozvedené matky tří dětí. Nastává Halloween a tak se Hubie stává samozvaným strážcem Halloweenu a vyráží do ulic. Zrovna ve chvíli, kdy z léčebny uteče nebezpečný pacient Richie, kdy se vedle nich objeví nový soused Walter, který podezřele zabedňuje celý dům a kdy se začnou záhadně ztrácet někteří obyvatelé Salemu. Hubie se rozhodne celé věci přijít na kloub. Ale čeká jej cesta plná nástrah, posměšků a překonání vlastních nedostatků… 



Český název: Hubieho Halloween

Režie: Steven Brill

Rok výroby: 2020

Délka: 102 min

Země: USA

 

Hrají:

Adam Sandler...(Hubie Dubois)

Julie Bowen...(Violet Valentine)

Kevin James...(Sgt. Steve Downey)

Ray Liotta...(Mr. Landolfa)

Steve Buscemi...(Walter Lambert)

Rob Schneider...(Richie Hartman)

June Squibb...(Hubieho matka)

...a další


Některé starší filmy (komedie) ve kterých se objevil Adam Sandler, patří mezi moje oblíbené a dá se říci, že tenhle herec patří taky mezi moje oblíbenější. Tímto kouskem pro Netflix si však svůj kredit moc nezvýšil. Nenazval bych to přímo nepovedenou záležitostí, ale už jsem viděl mnohem lepší filmy, ve kterých se objevil nebo na samotné téma Halloween. A nepomohl tomu ani fakt, že se tu protáhla celá řada známých tváří (Liotta, Buscemi, Schneider, Shaquille O'Neal, Kevin James či Ben Stiller). Většina z nich tu měla jen nevýrazný malý štěk ve vedlejších rolích. Alespoň že Julie Bowen je pořád vcelku sympatická ženská. Objevila se tu i Sandlerova rodinka (jeho žena Jackie v roli televizní reportérky a dcery Sadie a Sunny v rolích adoptovaných dětí).

 

Hlavní hrdina taky zrovna moc sympatií nepobral. Městský debílek s laskavým srdcem – který má termosku, co by mu záviděl i slavný MacGyver nebo James Bond, matku, jenž ráda nakupuje v „sekáči“ trička s hanlivými nápisy. Slza neukápla ani z celé té šikany a posměšků, kdy po něm děti i dospělí házeli nejrůznější předměty. Jak už to tak ale bývá, je to právě největší outsider, který se následně stává „hrdinou“. Rádoby humorných situací je tu celá řada, ale zvítězila spíše celková bizarnost tohoto filmu, než nějaká větší kvalita či nezapomenutelně zábavná podívaná.

 

Ona bizarnost však byla tím hlavním, proč jsem se na to dodíval až do samotného konce. Pořád jsem tak nějak doufal, že se to ještě pořádně rozjede a tvůrci mi nabídnou i něco „navíc“. Hubie však nakonec našel své štěstí, většina postav dostane svou lekci slušného chování a divák i trochu té porce zábavy. Jen nevím, jestli mám potřebu si tohle ještě někdy pouštět znovu. To už raději sáhnu po takové Trestné lavici…


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat