0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 9. 2021

Zombie Hunter (2013)

Alkohol a pomsta jej drží při životě. Dokáže se ovšem zbavit svého samotářského života a začít spolupracovat s hrstkou přeživších, ve světe plných nakažených?

Mezi lidmi se objevila nová nebezpečná droga Natas, která způsobuje kromě zvracení a halucinací i vedlejší účinky, po kterých se z lidí stávají agresivní tvorové (obdobná forma zombie). Během jednoho roku již lidstvo jak jej známe, téměř neexistuje. Ti co se neproměnili, se stali kořistí hord živých mrtvých a jen hrstka vyvolených přežívá ve svých úkrytech, nebo opevněních či izolovaných částech světa. Jedním z nich je i hlavní hrdina toho příběhu: samotář Hunter, který od doby co přišel o rodinu, jezdí zpustošeným krajem z místa na místo, holduje alkoholu a z nenávisti zabijí každého nakaženého, který se mu připlete do cesty. Jednoho dne však narazí na malou skupinku lidí, která se pod vedením Jesúse snaží dostat z toho pekla na Zemi do izolované krajiny a začít nový život. Čeká však na ně řada nástrah a především dosud neznámý druh velkých zombie monster, proti kterým jsou klasičtí nakažení jen obyčejní břídilové…



Režie: Kevin King

Rok výroby: 2013

Délka: 93 min

Země: USA

 

Hrají:

Martin Copping...(Hunter)

Clare Niederpruem...(Alison)

Jason K. Wixom...(Ricky)

Jade Regier...(Debbie)

Danny Trejo...(Jesús)

...a další


Akční thriller, hororová komedie nebo laciný trash? No řekl bych, že od každého tak trochu. Každopádně King dokázal vytvořit podivný guláš, který mi místy neskutečně chutnal, no a místy to bylo i dost nepoživatelné. Svého času jsem měl podobně ujeté a bizarní kousky celkem rád, v tomto případě mi ani tak nevadilo, že tu byli nakažení podobní zombíkům – přestože většina masek vypadala hodně lacině (ty počítačově udělané monstra jak z nějaké videohry až směšně), našlo se tu i několik povedených momentů, kvůli kterým stojí za to tento film vidět.

 

Nesmíte však čekat žádné zázraky. Většina postav se tu chová jak totální dementi, drsňák Trejo je tu spíš do počtu, ale postará se o několik slušných scén – masakr se sekerou byl dobrý, leč hlavní hrdina tu byl někdo úplně jiný. Spousta lidí na něj nadává, ale tenhle ožralý bastard mi byl docela sympatický – no kromě těch dvou ženských taky jediný, na koho se dalo dívat. Několik krvavých masakrů rovněž nebude chybět (efekty slabší), ale ten uřehtaný magor s motorovou pilou – tak to byl zlatý hřeb večera.

 

King věděl, že na pořádný film nemá prostředky, zkušenosti ani talent, ale zřejmě se shlédl ve filmech ala TROMA a tak si z toho celého udělal jednu velkou prdel (ehm legraci). Pokleslou, ale místy i docela zábavnou. Tedy máte-li rádi podobné filmy, které si dělají legraci sami ze sebe. Jen ten samotný závěr mi lezl poněkud na nervy. Škoda, že se tu pokusili udělat i jakýsi srdceryvný příběh, který stejně místy nedával vůbec smysl, ale tak to už je vedlejší.

 

Tahle šílenost prostě splnila svůj účel, přestože si myslím, že spousta lidí nad tím ohrne nos. Na odreagování to bylo ale dobré. Trejo ovšem mohl dostat určitě více prostoru!


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat