0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 8. 2021

We All Fall Down (2016)

Dokáží dva bratři přežít ve zpustošeném světe plných nástrah, zombie a divochů?

Todd a jeho němý mladší bratr Benny se potloukají zdecimovaným světem a musí čelit řadě nástrah. Nejen že se ze všech dospělých staly nebezpečné zombie, potravy i vody je žalostně málo, ale ještě si musí dát pozor na kmen divokých lovců pod vedením nelítostné Matry, která unáší a vychovává malé děti a dospívající jedince k obrazu svému. Zákeřný gen je však v každém z nich a je jen otázkou času, kdy někdo dosáhne plnoletosti a promění se i on v zombie…



Režie: Kurt Knight

Rok výroby: 2016

Délka: 81 min

Země: USA

 

Hrají:

Cardiff Gerhardt...(Todd)

Connor James Moore...(Benny)

Ash Santos...(Eve)

Kalli Therinae...(Matra)

Avery Pizzuto...(Ruby)

...a další


Námět samotný nevypadal zas až tak zle, bohužel tento film mezi své oblíbené rozhodně nezařadím. Vlastně ani moc nechápu, jak z tohohle chtěl režisér Knight původně natočit několikadílný seriál. Smůlou je, že vůbec to nejzajímavější se odehraje skoro hned na začátku a pak už je to jen přehlídka zmaru a tvůrčí/herecké nemohoucnosti. A to zombie moc nemusím, přitom zde ta scéna – útok, byl vůbec tím nejlepším na celém filmu. Bohužel celé to až moc působilo amatérsky a lacině.

 

S bratrskou dvojicí bych ještě tolik problém neměl (sympatičtí mi sice nebyli), jenže jakmile se děj přesunul ke kmeni zdivočelých dětí (lovců), šlo všechno do háje. Kalli Therinae je sice vcelku atraktivní děvče, ale to její neustálé pořvávání a především všichni ti malí fakani posbíraní ze sousedství mi neskutečně lezli na nervy. V ruce špičaté klacky, na hlavách nejrůznější kožešiny nebo jen kousky plyšáků – no tak to byla vážně pecka, ještě ke všemu nehorázně přehrávali.

 

Kameraman se taky zrovna nepředvedl a o chaotickém střihu se nebudu bavit už vůbec. Zajímavá atmosféra se vytratila a nepomohlo k tomu ani několik mrtvých (samozřejmě mimo záběr maker) a trocha té umělé krve. Neustále jsem nervózně pokukoval po časomíře a neskutečně se těšil na závěrečné titulky. Prostě škoda nevyužitého potenciálu a prvotního nápadu.

 

Tento film je však podprůměrnou zbytečností, která zcela po právu zůstane zřejmě navždy mimo větší diváckou pozornost. A já se ani nedivím. Taky jsem na něj narazil zcela náhodou a už teď lituji, že jsem se raději nedíval na něco jiného.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat