0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 8. 2021

Cyborg X (2016)

99% lidské populace je vyhlazeno smrtícími kyborgy a drony a hrstka přeživších se je marně snaží zastavit společně s Dannym Trejem. 

V blízké budoucnosti přijde korporátní zbrojařská společnost X-Corp s radikálním řešením o modernizaci zbraní a obrany a vymyslí program Cyber Virus, který ovšem záhy dostane vážné trhliny a smrtící stroje a drony převezmou kontrolu sami nad sebou, vyhladí 99% lidské populace a svět jak jej známe, uvrhnou do totální zkázy. Přežije jen hrstka vyvolených, která se pokusí stroje zastavit a zachránit lidskou rasu před totálním vyhubením.



Český název: Kyborg X

Režie: K. King

Rok výroby: 2016

Délka: 90 min

Země: USA

 

Hrají:

Eve Mauro...(Spears)

Rocky Myers...(Jack Kilmore)

Danny Trejo...(kapitán Machine Gun)

Adam Johnson...(Shaw)

Angie Papanikolas...(Lopez)

Jake Stormoen...(Wizkowski)

...a další


Scénárista a režisér K. King je viditelně fandou hororového žánru a oba své prozatímní filmy věnoval právě jemu. Bohužel jeho nadšení už tolik nesdílí fandové toho žánru, protože ani jeden z nich příliš velkou díru do světa neudělal a ani neudělá. Jde totiž o nízkorozpočtové záležitosti, které popravdě moc kvality nepobraly a to nejen co se scénáře týče, ale ani samotného zpracování. Snad jen Zombie Hunter (2013) snese trošku přísnější měřítka a není to vyložená ztráta času.

 

Tady se viditelně někdo shlédl v Terminátorovi a Šíleném Maxovi a pokusil se natočit scifi hororový mix čehosi, co by se jim mohlo alespoň vzdáleně podobat. Leč marně. Samotný příběh stojí za starou bačkoru, stejně tak i většina dialogů, tempo příběhu či charakteristiky jednotlivých postav. Občas se tu však dá alespoň narazit na několik scén, které sebou přinesou mírné náznaky atmosféry a několik jakžtakž povedených gore scén. O většinu z nich se postarají právě samotní Kyborgové (jejich vzhled nevypadal vůbec marně) – stejně jako dekolty některých dam. To je však tak to jediné, co dokážu u tohoto céčka kladně ohodnotit. Většina speciálních efektů totiž vypadala hrozně lacině, stejně jako hláskující Trejo, který tu byl jen do počtu – viditelně jen pro své jméno a vzájemné kamarádství s režisérem, si tu střihl alespoň střelbu na digitální ptáky a ani ne moc úsměvnou přestřelku s kyborgy na pár metrů.

 

Obdobné kousky jsou vážně dobré leda tak jako kulisa při deštivém dni, kdy zrovna nemáte nic jiného na práci. Moc filmových zážitků vám totiž nepřinesou! Vyložená tragédie to ale nebyla, znám ještě horší filmy. Bohužel to málo co tu bylo dobrého, to prostě nedokáže vytáhnout ani na průměrné ohodnocení. Takže pokud můžete, poohlédněte se raději po něčem jiném a záživnějším.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat