0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 8. 2021

Rage of the Yeti (2011)

Digitální Yetti sem, digitální Yetti tam, co s tím rejžo udělám…

Jonas a Jace jsou blázniví bratři, dobrodruzi a lovci vzácných relikvií, kteří většinou pracují pro bohatého sběratele Millse. Ten jim nabídne novou zakázku, jenž se má nalézat až hluboko v mrazivé Arktidě. Společně s několika dalšími členy týmu se mají vydat na záchranou misi výzkumné expedice, která měla za úkol najít vzácný starý čínský kodex v troskách viktoriánské lodi, jenž kdysi uvízla v ledovém pekle. Kodex je jediným důkazem o existenci Yerenů (čínské verzi Yettiho) a jak se zdá, tito tvorové skutečně existují a právě oni jsou příčinou nouzového volání a odmlčení výzkumníků. Jejich záchrana je sice důležitá, ale postupem času se ukáže, že hlavní prioritou je něco úplně jiného. Něco, co za žádnou cenu nesmí padnout do rukou ruských rivalů, kteří rovněž chtějí získat kodex i bájného tvora…



Slovenský název: Zabijak Yeti

Režie: David Hewlett

Rok výroby: 2011

Délka: 86 min

Země: USA

 

Hrají:

David Chokachi...(Jonas)

Matthew Kevin Anderson...(Jace)

Yancy Butler...(Villers)

Laura Haddock...(Ashley)

David Hewlett...(Mills)

...a další


UFO ve spolupráci se Syfy vyprodukovali opravdu nezapomenutelný céčkový zážitek, který se jen tak nevidí. To ovšem nemyslím v žádném případě jako lichotku, ba právě naopak. Za ty roky co sleduju horory, nebo lépe řečeno jsem viděl i už spoustu nejlevnějších braků, jsem se setkal s nejrůznějšími bizarními paskvily plnými chorých tvůrčích představivostí i hodně špatnými digitálními efekty a tenhle kousek mě tak tedy neměl moc čím překvapit. Že to bude ale taková blbost, to jsem opravdu nečekal. Zvláště když samotný námět nevypadal zas až tak špatně.

 

Digitální tam snad kromě herců, hereček, několika kulis co měly představovat vědeckou základnu, bylo úplně všechno. Od samotných Yettiů (ti vypadali naprosto otřesně – bílá chlupatá koule s tesáky), krve, rádoby gore scén, přes sníh, letadla a to vše za doprovodu naprosto nesmyslných, stupidních dialogů a chování postav až po klasickou přehlídku klišé, nelogických momentů a klasického - většina podstatného se odehraje mimo záběr kamery. Místy to už nepřipomínalo ani nepodařenou parodii, ale blbost největšího kalibru.

 

Americko – bulharská spolupráce nejvíce sázela na to, že většinu mrzkého rozpočtu použila na herecké obsazení několika známých tváří, kteří už jsou dávno za zenitem. Bývalý playboy z pobřežní hlídky David Chokachi, vymítačka céčkových braků Yancy Butler, Laura Haddock se teprve rozehřívala a sám režisér David Hewlett měl zůstat raději u svého průměrného herectví, než se cpát do režisérského křesla (no tady stihnul obojí). Přišlo mi, že si z debilního scénáře herci sami dělali srandu a bylo to vidět na jejich odvedené práci. Ani se jim moc nedivím. Člověk aby tu nějakou lepší scénu opravdu hledal pod mikroskopem.

 

Rage of the Yeti řadím k filmům, které balancují na samotné hranici filmového ODPADU. Nebýt asi dvou momentů a pohledné Laury, asi bych tomu dal nulové ohodnocení. Protože podobné filmy mě už prostě nebaví. Možná tak před pár lety, ale obdobných braků existuje celá řada.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat