0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 9. 2021

Nowhere to Hide (2009)

Mám tvojí dceru! Udělej, co chci, nebo jí zabiju! Kolikrát že to tu už bylo…? 

Sara se ještě nestačila vzpamatovat s náhlé smrti své manžela, kterého byl nucen zastřelit jeho policejní parťák za velmi podivných okolností a už musí čelit nové hrozbě. Někdo unesl její dceru Kimmy, sleduje jí na každém kroku, vydírá jí jejím zabitím, pokud pro něj neudělá speciální službu, kterou její manžel nedotáhl dokonce. Zdrcená žena je nucena udělat zásadní rozhodnutí zda jako bývalá policistka dokáže překročit zákon a udělat to, co po ní vyděrač chce, nebo se mu pokusí vzepřít a zkusí ho najít dřív, než zabije její dceru…



Český název: Není kam se schovat

Režie: John Murlowski

Rok výroby: 2009

Délka: 92 min

Země: USA

 

Hrají:

Meredith Monroe...(Sara Crane)

Brian Dietzen...(Sheldon Wilkes)

Brittany Renee Finamore...(Kimmy Crane)

Lochlyn Munro...(Detektiv Jack Irons)

Brian Krause...(Edward Crane)

...a další


Spíš než na horor jsem měl téměř po celou dobu dojem, že se dívám na nějaký béčkový televizní thriller, leč žánrové označení je poněkud jiného názoru. Šel jsem do toho z menšími obavami, protože procentuální hodnocení napříč internetem i filmovými databázemi nemluvilo zrovna lichotivými čísly, nicméně se z toho nakonec vyklubala celkem snesitelná leč i tak podprůměrná podívaná. Určitě bych to však do koše s filmovým odpadem neházel!

 

Když už nic jiného, tak kvůli několika vydařeným akčním scénám, trochu té mrazivější atmosféře – no asi tak u dvou – třech scén a především díky sympatické hlavní hrdince. Meredith Monroe kdysi zazářila v seriálu Dawsonův svět a svůj herecký um dokázala uplatnit i zde – rozhodně byla lepší než zbytek osazenstva dohromady. Jen smůla, že samotný scénář jí tu dost často sám házel klacky pod nohy.

 

On samotný byl totiž hodně velkou slabinou – spousta nezáživných pasáží, nelogických momentů a pokusů o několik atmosférických zvratů, které se však jaksi míjeli účinkem díky nemohoucnosti samotného tvůrce. No a pak tu máme hlavního hrdinu – který sice pomalu nevychází z domu, má doma ale luxusní vybavení a i přes svou chytrost se mnohdy chová jako úplný idiot. Jo, a abych nezapomněl – ty jeho nehty by mu záviděla nejedna ženská.

 

Škoda, že se toho neujal někdo zkušenější – samotné téma nebylo zas až tak hrozné. Několik povedených momentů by se tu našlo, ale to je sakra málo, abych tomu mohl dát alespoň průměrné ohodnocení.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat