0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 9. 2021

Possessing Piper Rose (2011)

Další adoptované dítě, které do vašeho domu nepřijde tak úplně samo. Že už jste to někde viděli? Ani se nedivím…

Manželé Joanna a Ben se několik let snažili počít dítě, leč marně. Ben už má téměř dospělého syna Dylana z předešlého manželství, ale pro svou manželku je ochoten udělat téměř cokoliv. A tak se pár pokusí o adopci. Jenomže ani ta není úředně možná, kvůli utišujícím lékům, které Joanna bere. Jednoho dne je však v jejich domě navštíví sociální pracovnice Lydia, která jim nabídne k ne zcela legální adopci malou dívku Piper a dokonce jim obstará i dokumentaci, aby se na nic nepřišlo. Ben a Joanna na to po chvíli váhání kývnou a zpočátku se zdá, že konečně do jejich rodiny zavítalo štěstí. Jenomže společně s Piper k nim přišlo i něco zlověstného, něco z druhé strany a začnou se okolo nich dít podivné věci. Manželé začnou pátrat v dívčině minulosti, která se ukáže býti velice pochmurná a děsivá…



Český název: Adopce smrti

Režie: Kevin Fair

Rok výroby: 2011

Délka: 91 min

Země: USA

 

Hrají:

Rebecca Romijn...(Joanna Maxwell)

David Cubitt...(Ben Maxwell)

Jared Abrahamson...(Dylan Maxwell)

Isabella Crovetti...(Piper)

Elisabeth Rosen...(Ashley)

Sarah-Jane Redmond...(Lydia Newman)

...a další


Aniž bych si dopředu zjišťoval něco o tomto televizním filmu, měl jsem zpočátku dojem, že půjde o další tuctovou podívanou o zlověstném malém frackovi. No a ona se z toho nakonec vyklubala tuctová duchařina o pomstychtivém duchovi a rádoby srdceryvným závěrem, který ovšem zřejmě příliš diváků neokouzlí. Přesto si nemyslím, že by šlo vyloženě o tragickou podívanou, protože několik zajímavých momentů – scén jsem tu přece jenom našel a dokonce byla vidět tvůrčí snaha navodit i jakousi formu atmosféry. Přesto musím souhlasit, že do průměrné podívané to mělo sakra daleko. Zvláště když nám tu vlastně nebylo nabídnuto nic originálního ani šokujícího, co bychom už neviděli někde jinde.

 

Sázkou na jistotu měla být známá herečka Rebecca Romijn, která taky jasně vévodila zbytku osazenstva, jenomže ani ona nedokázala vyždímat z toporného scénáře více, než by bylo zdrávo. Nešlo si totiž nevšimnout častého skřípání nejen v logice, ale i tempu příběhu. Zatímco občas se tvůrcům podařilo navodit alespoň trochu atmosférickou pasáž (zvláště pak ke konci filmu), jindy to byla dost nezáživná nuda a tak zde samozřejmě převažovala. Nevím no, když už vaříte z vyčpělého tématu, měli byste se alespoň přijít s něčím zajímavým, co upoutá diváky do křesel, to se tu však nestalo, jen hromada klišé.

 

Adopce smrti tak zůstala jen u marného pokusu se alespoň částečně přiblížit zástupu svých předchůdců s obdobným tématem. Vyložená katastrofa to nebyla, ale tak nic extra zajímavého, co byste nemuseli minout bez povšimnutí. Prostě televizní podprůměrná záležitost.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat