0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 9. 2021

Shark Season (2020)

Poněkud netradiční ale i tak nudná žraločí záležitost od Asylum, než na jakou jsme od této společnosti normálně zvyklí…

Sarah a její expřítel - fotograf Jason se rozhodnou vydat na jeden z menších ostrůvků kus od pobřeží Floridy, aby zde nafotili několik nových fotek. Tentokrát sebou vezmou i maskérku Meghan, které viditelně není Jason vůbec lhostejný. Ten se však rozhodne na poslední chvíli změnit plány a jejich cílem se stává kus pevniny, který se nedávno vynořil po hurikánu z oceánu a brzy možná zase navždy zmizí v jeho hlubinách. Na kajacích urazí tři míle a hodlají se pustit do práce, jenomže jsou záhy napadeni velkým bílým žralokem. Aby toho nebylo málo, začne se zvedat hladina vody, žralok začne být čím dál tím víc agresivnější a pomoc je tak daleko…



Režie: Jared Cohn

Rok výroby: 2020

Délka: 87 min

Země: USA

 

Hrají:

Paige McGarvin...(Sarah)

Juliana Destefano...(Meghan)

Michael Madsen...(James)

Jack Pearson...(Jason)

...a další


Už je to nějaký ten pátek, co jsem viděl film se žraločí tématikou a tak tentokrát padla volba na tuto ještě celkem novou záležitost. Hned při úvodních titulcích se však objevilo jméno společnosti Asylum a tak mi bylo hned jasné, že tohle určitě žádná pecka nebude a taky se tak stalo. K mému překvapení však upustili od všelijakých svých geneticky zmutovaných či jinak deformovaných zrůdností a snažili se nám naservírovat „ seriózně dramatickou zápletku“ – ovšem jak jinak než po svém.

 

Přizvali k tomu dvě nepříliš známé leč jakžtakž sympatické herečky a především již značně přestárlého Madsena, který už bere role v ledasjaké céčkové záležitosti. Ten tu byl navíc spíš jen jako lákadlo na své jméno, protože tu hrál jen vedlejší roli. Aby si ale své prachy zasloužil, dostal hromadu nudného textu, který na nás vykřikoval přes telefonní rozhovory, jinak se k ničemu kloudnému neměl. On mu to ale taky celkově slabý scénář nedovolil. Celý film obsahoval spoustu nudných a nezáživných konverzací, které jen uměle natahovaly již tak nepříliš zajímavý děj.

 

Dočkáme se tu sice několika žraločích útoků, ale pořádnou atmosféru nebo vygradované momenty, aby tu člověk pohledal. Digitální krev, několik záběrů na uhryznuté končetiny v hromadě bublin taky moc diváky do varu neuvede, stejně jako teatrálně uhozený závěr s eliminací žraloka. Tady si bude většina lidí klepat prstem na čelo. Od Asylum jsme se ovšem už dočkali mnohem více prasáren a bizarností. A tohle byl poněkud slabší „čajíček“ i na jejich poměry.

 

Shark Season tak hodnotím spíše jako nudnou žraločí záležitost, kterou ubíjeli hlavně samotné dialogy a tvůrčí neschopnost. Nejen od Asylum znám však ještě mnohem horší filmy se žraločí tématikou a tak bych tento film do úplné céčkové žumpy neházel. I když popravdě není moc o co stát!


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat