0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 2. 2020

Collection, The (2012)


Do sbírky tohoto sadistického vraha byste se určitě nechtěli dostat!


Během diskotéky nalézá mladá Elena v zapadlé místnosti bytelný červený kufr a v něm zuboženého Arkina. Jeho vysvobozením se však spustí tajný mechanismus, který doslova zmasakruje skoro všechny lidi v budově. Elena je zajmuta maskovaným Sběratelem a Arkin jen se štěstím uniká z jeho spárů. Během pobytu v nemocnici je však unesen skupinou žoldáků, které financuje dívčin otec. Ten po Arkinovi chce, aby jeho lidi dovedl na místo, kde jej tak dlouho sadistický vrah držel a pomohl jim osvobodit jeho dceru. Ten se samozřejmě zdráhá, protože se nehodlá opět stát součástí psychopatovy sbírky, ale nakonec mu nic jiného nezbývá. Starý hotel kde se Sběratelova skrýš nalézá, je však plný důmyslných pastí, zohavených lidských těl a bolesti…



Režie: Marcus Dunstan

Rok výroby: 2012
Délka: 82 min
Země: USA

Hrají:
Josh Stewart...(Arkin)
Randall Archer...("The Collector")
Emma Fitzpatrick...(Elena)
Lee Tergesen...(Lucello)
Shannon Kane...(Paz)
...a další


Toto pokračování jsem si pustil hned po skončení The Collector (2009) a očekával jsem alespoň stejně slušnou podívanou – což se v rámci možností i stalo. Oba kousky jsou plus mínus na stejné úrovni, jen první díl měl dle mého přece jenom o trošku lepší atmosféru a nádech tajemna. Dvojka už se spíše soustředila na akční stránku a více brutality. Na to si samozřejmě nemůžu stěžovat, protože právě to se mi na tom líbilo asi nejvíc.

Marcus Dunstan mě masakrem na diskotéce pěkně namlsal a tuto pasáž považuji za vůbec nejlepší z celého filmu. Při opětovném setkání s hrdinou prvního dílu málem ukápla i slza, ale Arkin se kýženého odpočinku a pořádného vylízání se ze svých zranění prostě nedočkal. Byl násilně vržen zpět do brutálního světa zvráceného vraha a vášnivého Sběratele a konečně budeme moci tu „krásu“ vidět na vlastní oči. No holku byste na to asi nesbalili, ale jinak měl chlapec v masce celkem slušně zvrácenou představivost. Navíc ani tentokrát nebude chybět slušná porce důmyslných pastí, hromada bolestivých výkřiků, gore scén a agresivní hafani. Každý si tu prostě najde to své, jen trošku zamrzelo, že se z toho vytratila ona komornost prvního dílu.

Kromě změny prostředí se oproti minule dočkáme i obměny na několika hereckých postech. Sběratele si již nezahrál Juan Fernández ale Randall Archer a manželku hlavního hrdiny Daniellu Alonso nahradila Navi Rawat. Co však nevymizelo ani tentokrát, tak to byla opět (ne)slušná porce nelogických kopanců – podobně jako u prvního filmu. Pokud jste však ochotni nad tím mávnout rukou, mohl by se vám tento kousek líbit. Já to vidím na klasický průměr.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat