0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 2. 2020

13 Eerie (2013)


Chtěli dostat práci u FBI, místo toho budou muset bojovat o holý život s oživlými mrtvolami…


Pracovat u FBI je pro šesti studentů forenzních věd jejich vysněným cílem a z tohoto důvodu jsou vysláni do terénu, aby zde zužitkovali své vědomosti a ukázali, kdo si z nich nejvíce zaslouží „dvě volné vstupenky“. Jejich cílem se stává opuštěný ostrůvek Eerie Strait, který dříve sloužil jako vězení pro doživotně odsouzené vězně. Zde umístil profesor Tomkins společně se svými pomocníky několik mrtvol, které mají posloužit k jejich vědeckým účelům. Ovšem toto místo kromě temné minulosti ukrývá i děsivé tajemství, jenž se záhy začne probouzet k životu. Pro všechny zúčastněné se tak pobyt na ostrově promění v boj o holé přežití…



Režie: Lowell Dean

Rok výroby: 2013
Délka: 87 min
Země: Kanada

Hrají:
Katharine Isabelle...(Megan)
Brendan Fehr...(Daniel)
Brendan Fletcher...(Josh)
Michael Shanks...(Tomkins)
Nick Moran...(Larry)
...a další



Nebudeme si nic nalhávat! Tento film neoplývá žádnou originální zápletkou a už vůbec ne dech beroucí atmosférou či zrovna oslňujícími efekty a gore scénami, ale přesto jsem s ním nakonec i docela spokojený. Na to že jde o kanadskou produkci a ještě k tomu o kousek se zombie tématikou, se jeho tvůrcům podařilo z mrzkého 3 000 000 (kanadských dolarů) rozpočtu vyždímat asi maximum co bylo v jejich silách.  

Lowell Dean je hodně zvláštní režisér, jeho styl má v sobě cosi skrytého, co mě dokázalo zaujmout už i v případě WolfCopa. Tady se obklopil řadou známých tváří, které se bezesporu staly hlavním lákadlem pro diváky. Katharine Isabelle, Michael Shanks, Brendan Fehr nebo Brendan Fletcher už mají za sebou bohatou hereckou kariéru, takže jsem neočekával vyložený průser a ten jsem nakonec ani nedostal. Navíc ani samotná stopáž nebyla příliš dlouhá, což jsem samozřejmě kvitoval s povděkem.

Asi nejvíce jsem byl překvapený ze vzhledu samotných zombie – vskutku se dost podobaly skřetům z Pána Prstenů (obličejem a skřeky které vydávaly). To mi nevadilo, spíš u tohoto žánrů nedokážu moc překousnout všechny ty „ultrarychlé svině“, takže tady jsem byl rád, že se tvůrci uchýlili spíše ke starým klasikám (ale dočkáme se i pár sprintů v podání zombíků). Co se gore scén týče, tak tady jsem byl spokojený tak na půl. Dočkáme se ohlodávání prstů, prokousávání krků, vypichování očí, sekání hlav – to bylo ještě v pořádku, ale najde se zde i několik chabých scén (hrátky se střevy obětí, které už moc realisticky nevypadaly).

Atmosféra samotná však byla dosti nevyvážená. Našlo by se tu několik pasáží, které byly zcela v pořádku – co se akce, napětí, gore i brutality týče, ale je tu i řada doslova nudných momentů. Zlomyslný závěr beru jako plus. Nemůžu si pomoci, ale já tohle zombie béčko prostě vidím jako klasický průměrný film na jedno max dvě zhlédnutí.


Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat