0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 2. 2020

Neighbour, The (2016)


Dejte si pozor na své sousedy! Nebo by si spíš měli dát pozor oni na vás…? 


Nelegálním obchodem s drogami se dá přijít ke slušným penězům, čehož si je vědom i mladý pár John a Rosie, kteří v něm figurují jako „spojky“. Společně žijí v malém zapadákově a ze získaných peněz chtějí začít nový život někde daleko odsud. Jenže zrovna ve chvíli kdy se rozhodnou, že se vším skoncují, se jim do cesty postaví obrovský problém. V podobě jejich souseda Troye, kterého si až dosud moc nevšímali. Jen Rosie jej občas ze zvědavosti šmírovala dalekohledem. Když se John dnes vrátí domů, svou milou nikde nemůže najít. Vydá se proto na sousedův pozemek a tam ho jeho pátrání přivede až do sklepa Troyova domu. Kde na něj čeká nejedno nemilé překvapení…



Režie: Marcus Dunstan

Rok výroby: 2016
Délka: 87 min
Země: USA / Velká Británie

Hrají:
Josh Stewart...(John)
Alex Essoe...(Rosie)
Bill Engvall...(Troy)
Ronnie Gene Blevins...(Harley)
Melissa Bolona...(Sarah)
...a další


Marcus Dunstan se po SAW a The Collector rozhodl vydat trošku jiným směrem a tak nám místo brutální řezničiny plné gore a smrtících pastí nabídl krimi thriller lehounce říznutý hororem. Pro ten tu však příliš místa nezbylo, což bude zřejmě pro většinu diváků stejným zděšením, jako když našemu milému páru odhalí jejich soused svou pravou tvář a způsob živobytí. Pokud však přistoupíte na zdejší pravidla a nejste moc nároční, snad si užijete i tento Dunstanův filmeček.

Šmírování sousedů se ukázalo býti velkým problémem už ve spoustě filmů a ani tady tomu nebude jinak. První polovina filmu však měla na můj vkus až příliš málo šťávy a spíše se tu kecalo, než aby se dělo něco pořádného. Kdo si však počká, ten se dočká…Po zmizení Rosie se totiž pustil režisér do budování té správné atmosféry, která nás přivede až do sklepení sousedova domu. Na rozdíl od Sběratele a jeho sbírky se tu však na pořádné gore ani nedostalo. Což mi sice trošku vadilo, ale zase nám to bylo vynahrazeno akčnějšími pasážemi, dvojicí sousedových synů, bitkou v jámě plné mrtvých zajíců, či umlácením stativem.

The Neighbour tak sice v konfrontaci s ostatními režisérovými filmy působí na první dojem jako jejich chudý příbuzný (alespoň co se brutality týče), ale i tak se z toho nakonec vyklubal vcelku koukatelný kousek. Má to několik dobrých i slabších momentů, ale v konečném zúčtování to žádný průser nebyl. Jen prostě spousta lidí bude čekat něco jiného, než se jim nakonec dostane. Josh Stewart (dvorní režisérův herec) odvedl opět slušnou práci a tak i kvůli němu tomu nakonec dám alespoň průměrné ohodnocení.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat