0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 3. 2019

Dead Trigger (2017)


Dolph Lundgren a jeho zelenáči musí čelit hordám nakažených, aneb raději si zahrajte stejnojmennou a hlavně mnohem vydařenější českou mobilní hru…


Svět zasáhl neznámý virus, který zabil nebo nakazil většinu lidské populace. Ti co neměli takové štěstí a nezemřeli, se proměnili v zombie a začali požírat ostatní. Vládní společnost Cyglobe začala hromadně prodávat střelné zbraně, což si vedení samozřejmě pochvalovalo. Jenomže počet přeživších se začal rapidně snižovat a tak jejich vědci dostali za úkol najít lék, který by se následně dal výhodně zpeněžit. Má to však háček: vědecké laboratoře v Terminal City jsou přímo v epicentru nákazy a tamní personál se odmlčel. Proto je povolána speciální jednotka pod vedením Kylea Walkera, která dostane za úkol najít přeživší vědce a přinést lék zpět. Jde však o sebevražednou misi, protože tato jednotka je složená z nezkušených zelenáčů, kteří měli co dělat, aby přežili vůbec samotný výcvik. Navíc zrada číhá na každém rohu, stejně jako hordy nakažených…



Režie: Mike Cuff, Scott Windhauser

Rok výroby: 2017
Délka: 91 min
Země: USA

Hrají:
Dolph Lundgren...(Kyle Walker)
Autumn Reeser...(Tara Conlan)
Oleg Taktarov...(Martinov)
Chris Galya...(Chris Northon)
Natali Yura...(Naomi Shika)
Brooke Johnston...(Dr. Marchetti)
...a další


V roce 2012 vytvořilo studio  Madfinger Games stejnojmennou českou hru pro IOS Android. Jedná se o first-person shooter s tematikou zombie a prvky RPG. Hra měla slušné ohlasy a nakonec byla vyhlášena jako třetí nejlepší mobilní hra roku. Následujícího roku vyšel druhý díl…A to samozřejmě nezůstalo bez povšimnutí. Je jen velkou škodou, že její filmové podoby ujala dvojice Mike Cuff, Scott Windhauser – protože co si budeme (nebo spíš nebudeme) nalhávat, moc dobře to nedopadlo.

Dead Trigger není sice vyloženě katastrofálním zombie kouskem, ale moc kvality tento film nepobral. Jeho tvůrci si sice hodně upravili samotný děj oproti hře – ono by to ani jinak nešlo, ale během první poloviny jsem měl několikrát chuť to vypnout. Rádoby humorné scény a hlášky se dost míjely účinkem, většina z nich navíc zaváněla trapností, ale asi nejvíc mi na tom všem vadily hodně chabé speciální efekty. Ty digitálně přidané krvavé scény vypadaly divně (no spíš pěkně hnusně), postavy se chovaly ve většině případů opravdu dementně a to i ve chvíli, kdy se jednalo o akční pasáže. A samotný závěr to zabil úplně.

Abych však jen nehanil, někteří nemrtví (jejich masky) byli udělaní opravdu dobře, tu a tam se objevila i jakžtakž snesitelná atmosféra a Dolph Lundgren se snažil, co mu jen jeho staré kosti stačily, aby alespoň on předvedl průměrný výkon. Ostatní za ním dost pokulhávali, ale vyložená tragédie to nebyla. Objevilo se tu i několik známějších tváří (Autumn Reeser, Isaiah Washington nebo Oleg Taktarov). Ani z jejich strany to však nebyla žádná velká sláva.

Filmový Dead Trigger se tak zcela určitě nikdy nestane takovým hitem jako mobilní hra, ale do filmového odpadu bych ho nezařadil. Viděl jsem už mnohem horší filmy se zombie tématikou.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat